LIGA PRVAKA

'Redsi' u Lyonu hvataju posljednji vlak

04.11.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon odigranih utakmica Lige prvaka u skupinama od A do D, na red dolaze momčadi iz skupina E, F, G i H. Najzanimljivija utakmica trebala bi biti odigrana u Lyonu gdje Liverpool traži bodove koji ga ostavljaju u borbi za osminu finala

Skupina E

Fiorentina – Debrecen

Fiorentina dočekuje najlošiju momčad svoje skupine, mađarski Debrecen koji još dosad nije osvojio nijedan bod. Prema svemu sudeći, mađarski sastav će i nakon gostovanja u Firenzi biti bez boda jer teško da će Fiorentina prosuti bodove na svom stadionu.

Lyon – Liverpool

Najzanimljivija utakmica večeri je definitivno ova u Lyonu. Domaćini su u dosadašnjem dijelu natjecanja pokazali svoju lakoću pobjeđivanja. S druge strane, 'redsi' muku muče s postizanjem optimalne forme, tako da se sad baš u Lyonu pokušavaju uhvatiti za slamku spasa. Naime, ako Liverpool izgubi u Lyonu, praktički će izgubiti sve šanse za prolazak u osminu finala. Dodatna otežavajuća okolnost za Liverpool jest činjenica da u ovoj utakmici neće igrati Gerrard, a pitanje je što će biti s Torresom koji ima problema s preponama.

Skupina F

Rubin – Barcelona

U prošlom kolu Rubin je šokirao Barcelonu pobijedivši je u njihovom dvorištu. S obzirom na to da je u njihovoj F skupini sve otvoreno, i jednima i drugima je svaki bod izuzetno važan. Barca će se, kao aktualni europski prvak, pokušati vaditi u Kazanju, no bit će to jako teško.

Dinamo Kijev – Inter

Ognjen Vukojević i njegov Dinamo čekaju Mourinhov Inter, nakon što su u prošlom kolu u Milanu remizirali. Unaprijed proglasiti pobjednika u ovom ogledu bila bi ludost, pogotovo u svjetlu toga da i jednoj i drugoj momčadi nasušno trebaju bodovi jer se radi o izuzetno izjednačenoj skupini, tako da bi svaki gubitak boda mogao značiti i ispadanje iz daljnjeg dijela natjecanja.

Skupina G

Sevilla – Stuttgart

Sevilla se u dosadašnjem dijelu natjecanja pokazala kao favorit svoje skupine G. Protiv Stuttgarta mogla bi osigurati osminu finala i sigurno da će to biti jedan od motiva za domaće igrače. Stuttgart će pak, ukoliko izgubi, biti u teškoj poziciji i u tom bi slučaju morao do kraja nanizati same pobjede ako želi nastaviti natjecanje u Ligi prvaka.

Unirea – Rangers

Rumunjski predstavnik u prošlom je kolu razbio Rangers u Glasgowu. Mogu li igrači Uniree to ponoviti i na svom travnjaku? Sasvim sigurno. Rangers je ove sezone izuzetno loš u Ligi prvaka, primaju olako pogotke tako da ne bi bilo čudno ukoliko i u ovoj utakmici ubilježe visok poraz. Mada, nikad ih ne treba otpisivati.

Skupina H

Arsenal – AZ Alkmaar

Eduardo i njegov Arsenal na svom stadionu ne bi trebali imati prevelikih problema s nizozemskim Alkmaarom. Pobjeda 'topnika' je ono što svi očekuju, a s obzirom na formu, Arsenal je definitivno favorit ovog ogleda.

Standard – Olympiacos

Grčki sastav gostuje kod posljednje momčadi H skupine. Pobjedom u Liegeu Olympiacos bi osigurao nastup u osmini finala, dok su Standardove nade za tako nešto odavno okopnile. No, Standard se s Alkmaarom može 'potući' za treće mjesto, tako da im je svaki bod bitan. Zato i ne bi bilo nemoguće da otkinu koji bod Olympiacosu.