LIVERPOOL SE SELI

'Redsi' nakon više od stoljeća odlaze s Anfielda

08.07.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Novi vlasnik Liverpoola John W. Henry najavio je selidbu s Anfielda zbog brojnih financijskih, logističkih i drugih zapreka kada bi se išlo u realizaciju preuređenja kultnog stadiona

Nakon što su bivši vlasnici Tom Hicks i George Gillet najavili preseljenje u Stanley Park, novi vlasnik 'redsa' dodatno je potpirio strasti kako bi bila bolja selidba s Anfielda. Iako je Henry, ujedno i vlasnik Boston Red Soxa, kod preuzimanja kluba tvrdio da će Liverpoolov dom preurediti po uzoru na Fenway Park, gdje su Red Soxi ostali na svom stadionu, očito je da će do selidbe doći te je gotovo sigurno da će novi stadion biti kamen spoticanja između nove uprave i navijača.

'Previše je prepreka da ostanemo na ovom stadionu', napisao je Henry na svom Twitter profilu i potvrdio najgore sumnje za Liverpoolove navijače.

Situacija u Liverpoolu umnogome podsjeća na situaciju zagrebačkog Dinama gdje se također dvoji - gradnja ili preseljenje. S obzirom na sličnu zagriženost Liverpoolovih i Dinamovih navijača ne treba dvojiti da će i engleskim navijačima, ako do preseljenja dođe, teško pasti odlazak s povijesnog Anfielda.