ENGLEZI NAGAĐAJU

Redknapp preuzima Englesku, Modrić napušta 'spurse'?

26.04.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon odlaska Fabija Capella s mjesta izbornika engleske nogometne reprezentacije u Engleskoj traje potraga za njegovim nasljednikom. Od prvog trenutka Harry Redknapp je označen kao prvi favorit koji je prvo vrijeme odbijao mogućnost da preuzme reprezentaciju, no ispada da će ipak baš on biti novi engleski izbornik. A ako se to dogodi, Modrić će sigurno napustiti Tottenham

Prema pisanju Goal.coma, menadžer engleskog nogometnog prvoligaša Tottenhama, Harry Redknapp, spreman je prihvatiti poziv engleskog saveza da preuzme reprezentaciju 'tri lava'.

U tom bi slučaju uprava 'spursa' na mjestu menadžera željela vidjeti sadašnjeg stratega Swansea Cityja Brendana Rodgersa. Ako je za vjerovati spomenutom izvoru, Rodgersa je već netko iz londonskog kluba kontaktirao i nagovijestio mu posjet već vrlo vjerojatno idućeg tjedna kada se očekuje da će nogometni savez Engleske (FA) doći i pokucati na vrata Harryja Redknappa.

S obzirom da je uprava Tottenhama navodno odustala od produljenja ugovora svom sadašnjem menadžeru, ova se priča čini vrlo izglednom.

Rodgers (39) je sjeverno-irski nogometni stručnjak koji je novog Premierligaša doveo do čak 12. mjesta prvenstvene ljestvice, a od osmog ga dijeli svega pet bodova. Iako je Rodgers u siječnju potpisao novi troipogodišnji ugovor sa Swanseajem, u istome ima otkupnu klauzulu koja iznosi pet milijuna funti i koju je Tottenham, navodno, spreman platiti.

Jedini uvjet koji uprava 'spursa' trenutno ima u 'tihoj' potrazi za Redknappovim nasljednikom jest da budući menadžer ima premierligaškog iskustva. Jedina Rodgersova mana, prenosi Goal.com, mogla bi biti neiskustvo u vođenju 'velikih imena'.

Naime, Sjeverni Irac nikada nije trenirao nekoga poput Rafaela van der Vaarta, Garetha Balea ili Luke Modrića. Najskuplji igrač kojeg trenutno trenira Rodgers je Scott Sinclair, vrijedan devet milijuna eura (Transfermarkt), dok je, primjerice, cijena našeg reprezentativca Luke Modrića postavljena na 39, a Balea 35 milijuna eura.

Ukoliko se obistine ove najave to bi značilo i da Luka Modrić na ljeto napušta White Hart Lane jer hrvatski reprezentativac svoj ostanak i eventualno produljenje ugovora s Tottenhamom uvjetovao ostankom Harryja Redknappa. S obzirom da engleski mediji tvrde kako je Redknapp na korak od preuzimanja Engleske, logičnim se pretpostavlja da ni Modrić neće potpisati novi i bogatiji ugovor sa 'spursima' te da bi već ovog ljeta mogao otići.