TUŽBA ZBOG POREZA

Redknapp novinaru: Ostat ćeš bez gaća

24.01.2012 u 19:31

Bionic
Reading

Drugog dana svjedočenja pred londonskim okružnim sudom trener Tottenhamovih nogometaša Harry Redknapp ponovno je ustvrdio da nikad nije zaobišao britanske porezne zakone

Riječ je o predmetu koji je tužilaštvo pokrenulo protiv njega i bivšeg mu suradnika Milana Mandarića zbog malverzacija u poslovanju kojima su državni proračun oštetili za značajan iznos. Radi se o njihovoj suradnji u Portsmouthu, klubu koji je Mandarić predvodio kao vlasnik i predsjednik, a Redknapp kao menadžer u razdobljima od 2002. do 2004. odnosno od 2005. do 2008. godine, kada je prešao u Tottenham.

U utorak je pred porotom pušten tonski zapis intervjua koji je s Redknappom 2009. godine, nakon što je trener Tottenhama prvi put uhićen pod sumnjom za poreznu utaju, vodio Rob Beasley, tadašnji novinar danas ugašenog tjednika News of the World.

U intervjuu je novinar pitao Redknappa zašto mu je Mandarić tijekom nekoliko godina uplatio ukupno 183.000 funti na račun u bescarinskoj zoni u Monte Carlu, podsjetivši ga da mu je Mandarić nagovijestio da bi mogli imati problema zbog tih uplata.

Redknapp je u tom intervjuu u nekoliko navrata podizao ton agresivno objašnjavajući kako ne razumije o čemu Mandarić govori te da on na te uplate gleda kao na regularnu proviziju. Također se novinaru pohvalio da ima najbolje knjigovođe u Engleskoj.

Uvjerenost da nije prevario poreznike Redknapp je izrazio i u kraćoj izjavi danoj u utorak obećavši da će sudski goniti novinara zbog snimljenog intervjua:

'Istrest ću ga iz gaća!'

U kraćem izlaganju John Black, predstavnik tužitelja, rekao je da britanske porezne vlasti nisu znale za postojanje Redknappova računa u Monacu šest godina i dva mjeseca. Otkrili su ga tek prilikom Redknappova uhićenja. Točnije, otkrio ga je sam trener prilikom istražne obrade.