prevelik rizik

Red Bull zabranio Verstappenu hir zbog kojeg je Schumacher požalio

11.10.2018 u 16:54

Bionic
Reading

Max Verstappen izrazio je želju okušati se u motociklizmu, ali Red Bull koji na njega ozbiljno računa u budućnosti zabranio mu je sjesti za MotoGP mašinu...

Mladi 21-godišnji Nizozemac po mnogima je jedan od najvećih talenata elitnog automobilističkog natjecanja, a za volanom Red Bulla postao je najmlađi vozač u povijesti Formule 1, kao i najmlađi pobjednik jedne utrke.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Verstappen je ove sezone iz utrke u utrku sve bolji, a na postolju se našao u Singapuru i Japanu, nakon čega je poželio preći na dva kotača i iskušati MotoGP motocikl.

No, od svojih nadređenih dobio je odgovor 'NE'. Naime, profesionalni motociklizam barem je deseterostruko opasniji od automobilizma pa čak i testiranje može dovesti do padova koji obično uzrokuju najmanje pucanje ključnih kosti ili ozljede prstiju i šaka.

Svojedobno je Michael Schumacher nakon prekida F1 karijere poželio biti profesionalni motociklist i zbog toga je požalio. Naime, na jednoj utrci teško je pao i ozlijedio vrat pa se nije mogao vratiti u svoj sport, 2009. godine kao Ferrarijeva zamjena za u Budimpešti teško stradalog Felipea Massu. Sljedeće sezone se ipak oporavio i vratio za volanom Mercedesa.

Od tada momčadi u Formuli 1 paze da se njihovi vozači ne upuštaju u sličan rizik, a s obzirom kako vozi Red Bullov bolid, teško je zamisliti Verstappena kako konzervativno kruži stazom čak ni na motoru...