POSLASTICA

Red Bull X-Fighters u Londonu ovog vikenda

13.08.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Nakon uspješne prošlogodišnje premijere, Battersea Power Station drugi će put ugostiti svjetsku turneju Red Bull X-Fighters. U Londonu nas 14. kolovoza čekaju uzbudljivi i napeti trenuci, jer trenutno čak šest natjecatelja ima prigodu osvojiti naslov svjetskog prvaka

Prošle godine je u Londonu trijumfirao Amerikanac Nate Adams. Dvanaest mjeseci kasnije, Adams je ponovo jedan od favorita. Usprkos tome što ove godine još nije okusio pobjedu, ili upravo zbog toga, od aktualnog se prvaka u Londonu očekuje uspon na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Jedan od najžešćih suparnika mu je Australac Robbie Maddison, pobjednik posljednjeg natjecanja u Madridu. S obzirom da se 2009. godine predstavio Londončanima  preskočivši na svom motociklu Tower Bridge, vjerujemo da bi mu ta pobjeda bila posebno draga. Sigurni smo da će Maddison nastojati iskoristiti dobru formu i pokušati smijeniti Norvežanina Andrea Villu s mjesta vodećeg u ukupnom poretku te se time približiti naslovu prvaka.

FMX eliti pridružit će se i lokalni favorit Chris Birch. Nakon natjecanja 2009. godine, Britanac se iz svoje dotadašnje baze u Belgiji preselio u Španjolsku gdje trenira s trenutno vodećim Andreom Villom i legendarnom braćom Pages.

Battersea Power Station je od 1933. do 1989. godine strujom opskrbljivao građane Londona. Tornjevi visine 110 metara, izgrađeni od crvene opeke, i danas su među prepoznatljivim londonskim građevinama. Od 1980-ih, kad je tvornica prestala s radom, u njoj se održavaju izložbe, koncerti i… Red Bull X-Fighters!

Prije pete ovosezonske postaje, situacija na vrhu ljestvice iznimno je napeta. U četiri dosad održana natjecanja pobijedila su četiri različita natjecatelja. U Londonu čak šest najboljih ima priliku napraviti itekako važan korak prema osvajanju naslova.