KRAJ KARIJERE

Red Bull protiv Bayerna za oproštaj od Nike Kovača

29.05.2009 u 14:26

Bionic
Reading

Dugogodišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i još uvijek član austrijskog Red Bulla, Niko Kovač prelomio je u sebi i odlučio završiti nogometnu karijeru u 37. godini života

Niko Kovač (37) igra posljednje minute za Red Bull Salzburg. Nekadašnji kapetan 'kockastih' koji je odjenuo hrvatski dres 83 puta, odlučio se oprostiti od nogometa, što je, s obzirom na sve, sasvim logična odluka. Još mu je preostalo odigrati finiš austrijskog prvenstva za svoj Red Bull i onda će to biti to.

Niko je u Salzburg došao 2006, a do dolaska u Austriju, igrao je u Njemačkoj, i to za Herthu, Bayer Leverkusen, HSV i Bayern München.

Kako stoji na službenim stranicama njegova kluba, Niki Kovaču Red Bull je ponudio ostanak u klubu, i to na nekoj od funkcija, a uskoro bi trebali svi sjesti za stol i razmotriti što bi bivši hrvatski reprezentativac radio u salzburškom klubu.

Također će u povodu njegovog umirovljenja biti odigrana prijateljska utakmica između Red Bull Salzburga i Bayerna 10. srpnja 2009. godine.