NIJE BITNA CIJENA

Realova ljetna misija je dovesti Rooneyja

18.11.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolskog i britanskog tiska Real Madrida sprema senzacionalan transfer idućeg ljeta. Jose Mourinho će na Santiago Bernabeu pokušati dovesti najveću zvijezdu Manchester Uniteda Waynea Rooneya

Mourinho za svoju akciju ima podršku predsjednika kluba Florentina Pereza, a navodno niti Rooney nema ništa protiv prelaska među 'galacticose'. Real je spreman ponuditi 'crvenim vragovima' oko 60 milijuna eura i to dvije godine nakon što je Unitedu platio 94 milijuna eura za Cristiana Ronalda.

Ronaldo i Rooney su šest sezona dijeli svlačionicu Manchester Uniteda i na Old Trafford su zajedno donijeli devet trofeja - tri engleska naslova prvaka, Ligu prvaka, klupsko prvenstvo svijeta, FA Kup, dva Liga kupa i FA Community Shield.

Kada bi se realizirao Rooneyjev transfer u Real bio bi to peti najveći transfer svih vremena. Na vrhu je Ronaldov prelazak iz Uniteda u Real za 94 milijuna eura. Real Madrid je 2001. platio 86 milijuna eura Juventusu za Zinedine Zidanea, dok je Barcelona prije dvije godina dala Interu 72 milijuna eura za Zlatana Ibrahimovića. Više od 60 milijuna eura iznosio je i transfer Kake iz Milana u Real 2009. godine. 'Rossoneri' su za brazilsku zvijezdu dobili 68 milijuna eura.