je li to razlog pada?

Realov trener Zinedine Zidane procijenio je da Luka Modrić i Toni Kroos više ne mogu igrati zajedno

16.03.2020 u 14:23

Bionic
Reading

Madridski Real posljednjih je tjedana upao u 'crnu rupu' i nakon ispadanja iz Kupa kralja, gubio utakmice od Levantea i Betisa u La Ligi, te Manchester Cityja u Ligi prvaka. Zidaneova momčad uspjela je pak slaviti protiv Barcelone, i vjerujemo da nije bilo te pobjede, da bi francuski trener već bio bivši. No, sada se novinari španjolske Marce bave analizom zašto Modrić i Kroos jako rijetko igraju zajedno

Madridski Real imao je odličnu priliku bezbrižno prošetati do kraja prvenstva, jer nakon ispadanja iz Kupa kralja, što sasvim sigurno nije bila želja ni Realova trenera a ni navijača, činjenica da su se 'kraljevi' riješili brige i napora u jednom natjecanju, trebala je biti olakotna okolnost.

Potom su još svladali i Barcelonu, te su najvećem suparniku preoteli vrh tablice. Ipak, već u sljedećem kolu, Zidaneova je momčad doživjela poraz od Betisa, i stvari su se opet maksimalno zakomplicirale. Tim prije, što je Real i u Ligi prvaka upisao domaći poraz od Manchester Cityja.

  • +5
La liga, Betis - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Gonzalez Acuna / Zuma Press / Profimedia

S toga su novinari Marce, inače sportskog dnevnika sklonog 'kraljevskom klubu', počeli analizirati neke Zidaneove poteze tražeći razloge skromnijim rezultatima. I konstatiravši da su dvije velike žrtve Zidaneovog kadrovskog lutanja - starosjedioci - Luka Modrić i Toni Kroos.

Naime, u velikim utakmicama (protiv Manchester Cityja i Barcelone), ovaj je dvojac bio 'rastavljen'. Modrić je protiv Barcelone igrao tek od 79. minute, dok protiv Manchester Cityja Toni Kroos uopće nije ulazio u igru.

Ovaj je dvojac u posljednjih mjesec dana zajedno krenuo u samo dvije utakmice, a bilo je to u porazima od Betisa odnosno Levantea. Ono što se iz tog poteza vrlo lako može zaključiti jest da Zidane očito ovaj dvojac ne vidi zajedno na terenu, već da uz Casemira i Valverdea, samo jedan od njih može biti na terenu.

Jer kada su Modrić i Kroos kretali zajedno, Real je gubio, a kada su ulazili odvojeno, kao protiv Barcelone, Real je slavio.

Evidentno je to i po broju nastupa u prvenstvenim utakmicama. Zanimljivo, Modrić i Valverde igrali su u 22 utakmice, ali u početnoj su postavi bili po 14 puta. Za razliku od Kroosa, koji je igrao u 24 prvenstvena ogleda, a u njih 23 je ušao od prve minute.

Svojevremeno su Hrvat i Nijemac bili pokretači momčadi, ali u posljednjim su utakmicama češće bili izloženi kritikama. I sada je Zidane u nezgodnoj situaciji, jer zna da baš Luka Modrić i Toni Kroos, kao i Brazilac Marcelo, imaju izuzetnu važnost kod navijača, i Francuz će sigurno brinuti o njima to jest kako da im nađe rješenje za budućnost.