TEK 'B' VARIJANTA

Realov prvi izbor je David Silva pa tek onda Modrić

29.06.2012 u 14:27

Bionic
Reading

I ovog ljeta nismo pošteđeni sapunice oko Luke Modrića. Nakon što se pisalo kako je Modrić praktički na korak do Real Madrida, mediji sada tvrde kako je gazde madridskog kluba hrvatskog reprezentativca vide kao B varijantu

Chelsea ponovno ulazi u igru za Luku Modrića, a interes Real Madrida se hladi, tvrdi u petak Telegraph. Marca, pak, piše da 'kraljevski klub' ozbiljno pregovara s Manchester Cityjem oko Davida Silve.

Ugledni komentator Marce Jose Manuel Estrada ponavlja u petak ono što je već prije nekoliko dana napisao drugi madridski dnevnik AS - prva želja Josea Mourinha je španjolski reprezentativac David Silva, a Modrić je samo 'plan B'. Estrada navodi da je predsjednik Reala Florentino Perez razgovarao telefonski sa Silvom kako bi "ispipao" njegov stav o mogućem dolasku na Santiago Bernabeu. Sjajni vezni nogometaš navodno je odgovorio da je načelno zainteresiran za transfer, ali samo ako City pritom dobije adekvatnu odštetu budući da je klub puno pomogao njemu i njegovoj obitelji.

Perez je, navodi dalje Estrada, kontaktirao i čelnike Cityja koji su za Silvu postavili cijenu od oko 65 milijuna eura, ali uz poruku da im novac nije potreban, pa i nemaju interes prodavati Španjolca. No, "građani" su se naknadno omekšali i poručili Realu da će prodati Silvu, ali samo ako to nogometaš sam bude izričito tražio. Madrižani bi, pak, mogli smanjiti cijenu tako da u transfer uključe Gonzala Higuaina ili Lassa Diarru.

"Operacija se odvija malo pomalo, ali će morati pričekati kraj Europskog prvenstva da Silva odluči što će sljedeće sezone. Na njemu je da odluči želi li igrati u Manchesteru ili Madridu budući da su klubovi postigli dogovor", zaključuje Marcin komentator.

Istovremeno je Telegraph objavio, a o tome također piše i Marca, da bi europski prvak Chelsea mogao za Modrića ponuditi oko 45 milijuna eura. I prošlo je ljeto najbogatiji londonski klub lovio hrvatskog nogometaša, ali je Tottenham odbio sve tri ponude i zadržao ga na White Hart Laneu.