EL CLASICO (22 SATA)

Real vraća nadu ili Barca završava posao

16.04.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Danas (22 sata) je na rasporedu nogometni praznik. U 32. kolu španjolskog prvenstva na Santiago Bernabeu igraju Real Madrid i Barcelona, dvije momčadi čijih prvih 11 u El Clasicu zajedno vrijede oko 750 milijuna eura

Dva mrska rivala ove sezone će se ogledati drugi put. Na Nou Campu još odzvanja petica koju je 'kraljevski klub' primio pa domaći navijači priželjkuju osvetu. Ne samo zbog teškog poraza i velikog rivalstva, nego i zato što Realu samo s tri boda ostaje nada u naslov prvaka.

Naime, Barcelona na ljestvici ima osam bodova prednosti i ako bi slavila ili odigrala neodlučeno na Santiago Bernabeu, tada bi prvenstvo praktički bilo riješeno.

'Ne razmišljamo kao da nemamo što izgubiti, idemo u Madrid završiti posao', najavio je Guardiola koji je usput nahvalio Mourinhov Real.

'Real je bolji nego kada smo prvi puta igrali. Oni su favoriti.'

S druge strane, razmišljanje kontroverznog Portugalca uoči El Clasica nije se moglo čuti jer je Mourinho odlučio šutjeti.

Bit će to prvi od četiri El Clasica u 18 dana. Real i Barcelonu još očekuje finale Kupa i dva susreta polufinala Lige prvaka.

'Prije utakmica s Barcelonom osjećam jake emocije. Za nas su te utakmice iznimno važne, jer ćemo ostati bez svega ako izgubimo. Ne mogu zamisliti Real dvije godine bez titule', rekao je Cristiano Ronaldo i tim riječima je jasno dao do znanja da je pritisak na leđima Realovih igrača.

I dok Ronaldo ganja trofeje, Lionel Messi, prva zvijezda Katalonaca, ima još jedan dodatni cilj, odnosno motiv. Nikada nije zabio momčadi koju je vodio Mourinho (Porto, Chelsea, Inter, Real – devet utakmica). Kada bi mu to u subotu uspjelo, Argentinac bi postao prvi igrač u povijesti jedne španjolske momčadi koji je u jednoj sezoni zabio više od 48 golova ( u svim natjecanjima). Sada taj rekord dijeli s Telmom Zarreom (Athletic Bilbao, 1950/51).

Utakmica će se izravno prenositi u 40 zemalja, a pratit će je oko 400 milijuna gledatelja.

Najvjerojatniji sastavi:

Real: Casillsa, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira, X. Alonso – Di Maria, Özil, C. Ronaldo – Benzema

Barcelona: Valdes – Dani Alves, Pique, Milito, Maxwell – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa

Barcelona - Real 5:0