KOLODVOR NA BERNABEU

Real tjera pola momčadi, Ribery preskup

16.06.2009 u 16:42

Bionic
Reading

Generalni direktor madridskog Reala Jorge Valdano izjavio je u utorak za španjolsku radijsku postaju Onda Cero da je odšteta koju Bayern traži za francuskog reprezentativnog veznjaka Francka Riberyja astronomska. Istodobno, Valdano rješava i slagalicu po pitanju odlazaka

'Ono što je praktički bio gotov posao, izgleda da će propasti. Izgleda da Bayern ne želi prodati Riberyja pa je istaknuo astronomsku cijenu', kazao je Valdano.
Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge rekao je da Bayern želi zadržati Riberyja do isteka ugovora 2011. godine, ali i da su interes za njega osim Reala iskazali još i Barcelona, Chelsea te Manchester United.

'Realovu ponudu smo odbili jer ne namjeravamo prodati Riberyja. Nismo ga doveli prije dvije godine da bismo na njemu zaradili', prenosi Rummeniggeove riječi njemački list Bild.

Inače, iz Bayerna su prije nekolko dana objavili da je minimalna odšteta za Riberyja 40 milijuna eura.

Ipak, ni Real ne može samo kupovati. Prema pisanju španjolskog dnevnika AS, Valdano će, što zbog financijskih, što zbog koncepcijskih razloga, izlazna vrata pokazati čak 12-orici igrača.

Royston Drenthe, koji je stigao u Real iz Feyenoorda 2007, proglašen je najvećim promašajem. Nakon što su ga navijači Reala u siječnju izviždali, tadašnji trener Juande Ramos ga je praktički udaljio iz momčadi. Drugi promašaj je bio dolazak Rafaela van der Vaarta iz Hamburger SV-a prošle sezone. Od Van der Vaarta se očekivalo mnogo, ali on je u dresu Reala izgledao sporo i letargično.

Klaas Jan Huntelaar je u Realu tek od siječnja ove godine, ali skupo pojačanje iz Ajaxa nije uspjelo uvjeriti španjolsku javnost da je pravi igrač za Real. Na izlaznim vratima su i Wesley Sneijder, koji je prošle sezone pružio mnogo skromnije igre nego tijekom prve godine boravka u Madridu, pa čak i veteran Ruud van Nistelrooij, koji je u sezoni 2006/07. po dolasku iz Manchester Uniteda bio najbolji strijelac prvenstva, ali je prošle sezone zadobio tešku ozljedu koljena od koje se oporavlja već osam mjeseci. Viškom je također proglašen i Arjen Robben, koji igra na istoj poziciji kao i Cristiano Ronaldo.

Real bi se vrlo rado riješio i Argentinca Javiera Saviole, koji je upisao tek nekoliko nastupa od svog dolaska iz Barcelone prije dvije godine, ali prepreku njegovu odlasku predstavlja visoka plaća od tri milijuna eura godišnje koju Argentinac ima u Realu pa ne želi prijeći u neki drugi klub koji bi mu smanjio primanja.

Ostali igrači koji predstavljaju višak u Realu su Mahamadou Diarra, Javi Garcia, Gabriel Heinze, Michel Salgado i Jordi Codina.