TEŠKO TOPNIŠTVO

Real se poigrao CSKA-om za četvrtfinale Lige prvaka

14.03.2012 u 23:03

Bionic
Reading

Pobjedom 4:1 na stadionu Santiago Bernabeu protiv moskovskog CSKA-a nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka

Real Madrid nije odigrao neku nezaboravnu partiju, ali je svojom izvedbom ispunio očekivanja i opravdao ulogu velikog favorita. Nakon što je prvi ogled na Lužnikiju završio 1:1, 'kraljevi' su u 70. minuti uzvratnog dvoboja već imali 3:0 i praktički siguran prolaz. Gosti su do kraja uspjeli zabiti jedan gol, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade je Cristiano Ronaldo svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 4:1, odnosno ukupnih 5:2.

Do 26. minute nije bilo većih uzbuđenja, a onda je Mourinhova momčad povela. Khedira je prebacio loptu na lijevu stranu prema Kaki, koji je odličnim oštrim prizemnim ubacivanjem uposlio Gonzala Higuaina. Argentincu nije bilo teško iz blizine poentirati. Zabio je tako u sve tri utakmice ove sezone u Ligi prvaka u kojima je bio u početnoj postavi.

U 55. minuti u strijelce se prvi put upisao i Cristiano Ronaldo. Opalio je s 25 metara, činilo se da će vratar gostiju Čepčugov obraniti taj pokušaj, no nije se iskazao, nije ukrotio loptu koja je ispod njega otišla u gol. Portugalski napadač je tako zabio u svih zadnjih sedam utakmica koje je odigrao u svim natjecanjima za Real.

U 70. minuti, tek što je ušao u igru, Benzema je povisio na 3:0. Mesut Özil je dubinski prograo Benzemu, koji je izbjegao zamku zaleđa. Njegov prvi udarac je vratar gostiju obranio, ali je francuski napadač odbijenu loptu pospremio u mrežu iz drugog pokušaja. Postigao je najbrži gol kao zamjena u Ligi prvaka ove sezone, samo 33 sekunde nakon što je ušao u igru!

U 77. minuti gosti su smanjili na 3:1. Zoran Tošić odličnim udarcem lijevom nogom s 20 metara smjestio je loptu pod gredu Casillasa.

U četvrtoj minuti sučevog dodatka Benzema je asistirao Ronaldu, koji je iz blizine postigao svoj drugi gol na utakmici, a šesti u Ligi prvaka ove sezone.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Real Madrid – CSKA 4:1 (Higuain 26, Ronaldo 55, 90+4, Benzema 70 / Tošić 77), prva utakmica 1:1

Benzema je 20-ak minuta na terenu iskoristio za gol...
... i asistenciju Ronaldu

Liga prvaka, Završnica
Real Madrid 4 1 CSKA Moskva
Strijelci
1:0 G. Higuaín (26') 2:0 C. Ronaldo (55')
3:0 K. Benzema (70') 3:1 Z. Tosic (77')
4:1 C. Ronaldo (90')
Sastavi
I. Casillas
S. Ramos
Pepe
Marcelo
A. Arbeloa
O. Xabi Alonso
S. Khedira
C. Ronaldo
M. �zil (88' L. Diarra)
G. Higuaín (70' K. Benzema)
Kaká (76' E. Granero)
S. Chepchugov
S. Ignashevich
V. Berezutsky
G. Shennikov
A. Berezutsky
Y. Aldonin (45' P. Mamayev)
P. Wernbloom
Z. Tošić (81' T. Necid)
A. Musaab (60' S. Oliseh)
S. Fedotov
S. Serderov
Žuti kartoni
O. Xabi Alonso 50'
S. Chepchugov 15'
V. Berezutsky 32'
A. Musaab 39'
P. Mamayev 84'