NOVI EL CLASICO

Real se na Camp Nouu neće jeftino prodati

03.05.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Još se nije slegla prašina nakon odigrane prve utakmice polufinala Lige prvaka između madridskog Reala i Barcelone, a već je na rasporedu uzvrat na velebnom Camp Nouu (20.45). Barca ima 2:0 iz Madrida i teško da će propustiti meč loptu, no 'kraljevski klub' će sigurno htjeti poginuti sa stilom

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Santiago Bernabeuu krenuo je medijski rat Reala i Barcelone. Prednjačio je trener Mourinho, koji je na sve moguće načine želio omalovažiti pobjedu Barcelone usred Madrida 2:0. Tako se portugalski strateg obrušio na suđenje koje je nazvao skandaloznim, a njegovim stopama krenuli su i igrači, pa je tako Adebayor igrače Barcelone nazvao plačljivcima.

U takvom ozračju momčadi dočekuju uzvrat na Camp Nouu, koji će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, i igrači iz Madrida sigurno neće biti dočekani pljeskom.

Madrižani su u prvoj utakmici na svom stadionu poraženi 2:0, a ostali su i bez Pepea te Sergija Ramosa, ali i trenera koji neće moći sjediti na klupi u Barceloni. Iako se radi o velikom klubu, teško je očekivati da bi Real mogao tako ranjen preokrenuti rezultat. No Mourinho je sigurno u pripremama za utakmicu stvarao ozračje – umri muški. Naime, ako žele napraviti čudo, njegovi igrači moraju igrati na sve ili ništa.

Dok su iz Madrida dolazile otrovne strelice, u Barceloni se nisu previše obazirali na objede iz protivničkog tabora, dapače trener Guardiola je u najavi utakmice ustvrdio da još ništa nije gotovo. Dobra vijest za njega jest da se u momčad vraća Iniesta kojeg nije bilo u Madridu.

'Ne znam kakav Real Madrid mogu očekivati u uzvratu. Oni su fantastična momčad i morat ćemo biti izuzetno mentalno jaki u utorak. Morat ćemo igrati brzo, ali i biti fokusirani na naše zadatke u igri. Igrat ćemo što bolji nogomet te se nadam da se neće ponoviti stvari koje su se dogodile u prvoj utakmici', kazao je trener Barcelone.

Uzvratni ogled na Camp Nouu najavio je ovog puta Mourinhov pomoćnik Aitor Karanka.

'Poštujemo ljude koji kažu da igramo obrambeno. U srijedu će svijet vidjeti hoćemo li igrati obrambeno ili ne, jer sve ovisi o tome hoćemo li imati 11 igrača na terenu (aludirajući na činjenicu da utakmice protiv Barcelone završavaju s igračem manje, op. a.). Mourinho neće biti na klupi niti u svlačionici, ali to nam se već dogodilo, pa to i nije problem. Ako pobijedimo, ta će pobjeda biti posvećena njemu', završio je Karanka.

Prvi ogled u Madridu