RAPSODIJA 'KRALJEVA'

Real 'petardom' iskalio 'bijes' na Real Sociedadu

24.03.2012 u 22:20

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo je s dva gola vratio vodstvo na ljestvici strijelaca. Sada ima 35 golova za razliku od Lionela Messija koji je postigao jedan manje, a da je napad Reala zaista paklen potvrđuju činjenice da je sada Higuain na 18, a Benzema na 16 prvenstvenih golova

Nogometaši Real Madrid iskalili su 'bijes' nakon dva remija na igračima Real Sociedada. U utakmici 30. kola Real je pobijedio s 5-1 i tako je vratio prednost u odnosu na Barcelonu na šest bodova.

Podsjetimo da je Real u prošle dvije prvenstvene utakmice odigrao po 1-1. Tri boda je u oba slučaja gubio u samim završnicama primajući golove iz slobodnih udaraca (Malaga i Villarreal). No, ovaj put se takav scenarij nije mogao dogoditi, jer je Real vrlo brzo odagnao bilo kakvu neizvjesnost u meču.

Prvi gol je pao već u 6. minuti, a strijelac je nakon asistencije Benzeme bio Gonzalo Higuain. Taj je rani pogodak 'otvorio' utakmicu, pa se niti gost nije ušuljao u svoj šesnaesterac i grčevito branio. Gotovo svaki napad Reala je bila "opća opasnost" za gostujućeg vratara, Čileanca Brava, koji je još "padao" u 33. i 41. minuti. Tada su strijelci bili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Ako ništa drugo, igrač Real Sociedada Xabi Prieto je vjerojatno bio autor najljepšeg gola u prvom dijelu. Istina, uz pomoć glave Sergija Ramosa, no Prieto je uistinu lijepo potegnuo s dvadesetak metara, prilično iskosa, i pogodio suprotne rašlje domaćih vratiju.

Vrlo brzo u drugom dijelu, do 56. minute, Real je postigao još dva gola (opet Benzema i Ronaldo) za sigurnih 5-1 nakon čega je utakmica uplovila u mirne vode i do kraja se ništa konkretnoga nije zbivalo.

Cristiano Ronaldo je ovime vratio vodstvo na ljestvici strijelaca. Sada ima 35 golova za razliku od Lionela Messija koji je postigao jedan manje.

Da je napad Reala zaista paklen potvrđuju činjenice da je sada Higuain na 18, a Benzema na 16 prvenstvenih golova, te su četvrti, odnosno, peti strijelac lige.

Realu nedostaje još pet golova da dođe do brojke od 100 prvesntvenih golova ove sezone!