pomlađuju ekipu

Real Madrid se ovoga ljeta baca u pravi šoping: Stižu tri nova 'kralja' vrijedna ukupno 320 milijuna eura

26.03.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Real Madrid želi iz Benfice dovesti Florentina Luisa, Rubena Diasa i Ferra koji ukupno vrijede 320 milijuna eura prema njihovim otkupnim klauzulama

Real Madrid želi dovesti tri igrača Benfice, tvrdi Defensa Centra, portal specijaliziran za 'kraljevski klub'. Za oko su Florentinu Perezu zapeli Florentino Luis, Ruben Dias i Ferro koji su ove sezone, barem dok je ona trajala, bili najbolji igrači Benfice.

Luis je defenzivni veznjak koji je, osim po kreaciji igre, poznat i po velikoj izdržljivosti i sjajnoj kondiciji. Prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, ali naravno da će Benfica tražiti puno više za mladog portugalskog reprezentativca. 20-godišnjem veznjaku u ugovoru stoji otkupna klauzula od čak 120 milijuna eura.

Ruben Dias ima 22 godine i igra na poziciji stopera, a za portugalsku reprezentaciju je upisao već 17 nastupa. U Benfici je od 2008. godine, a već je neko vrijeme prvi izbor trenera u svakoj utakmici. Vrijedi 38 milijuna eura, ali mediji nagađaju da neće otići ispod barem 70 ili 80 milijuna eura.

Uz njega, na mjestu stopera u Benfici igra i Ferro koji je dobro iskoristio nevolje u kojima se našao klub s ozljedama pa je ubrzo postao standardan u obrani portugalskog prvoligaša. U paru su gotovo neprelazni i Real na njih gleda kao na rješenje za budućnost. U Madridu ovaj trojac žele u paketu, ali moguće je i da će dolaziti na kapaljku u idućih nekoliko rokova.

Klubovi su u dobrim odnosima, a jedini problem za sada bi mogao biti koronavirus koji je zablokirao cijeli svijet. Koronavirus bi mogao i smanjiti cijene svih nogometaša i regulirati divlje tržište pa bi Real mogao proći i dosta jeftinije nego što to na prvu izgleda. Ako pak koronavirus ne donese popuste, a Benfica odluči spustiti rampu, Real i dalje može do ovog trojca plaćanjem otkupnih klauzula, ali onda će ih to koštati 320 milijuna eura.