Nisu ga štedjeli

Real Madrid ispao iz Superkupa, a Španjolci krivca pronašli u Luki Modriću: 'Cijela ekipa je ispaštala zbog njegove loše igre'

15.01.2021 u 09:10

Bionic
Reading

Luka Modrić našao se na meti kritika nakon što je Real Madrid ispao u Superkupu od Athletic Bilbaoa

Real Madrid je u polufinalu španjolskog Superkupa izgubio 1:2 od Athletic Bilbaoa i tako ostao bez finala u kojem ga je čekala Barcelona. Bilbao je već prije poluvremena imao prednost od dva gola, a na kraju je Karim Benzema uspio tek smanjiti na konačnih 1:2.

Luka Modrić igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Fede Valverde. Marca, koja uglavnom hvali hrvatskog kapetana zbog odličnih partija u dresu Reala, sada se nije suzdržavala u kritikama. Prema njima je Modrić odigrao jednu od najgorih utakmica ove sezone i za to je dobio najgoru ocjenu.

'Real je trebao Hrvata koji briljira i koji je u najboljem izdanju. Međutim, Modrić je bio daleko od toga. Igrao je stidljivo, tiho i nevidljivo. Koliko Modrić znači Realu i koliko je momčad patila zbog njegove loše igre najbolje se vidjelo nakon pola sata igre. Tada je Modrić nakratko živnuo i odmah se razbudio i cijeli Real. Ipak, Modrić se ubrzo vratio sivilu koje je obilježilo ovaj njegov nastup i već je u 67. minuti poslan na tuširanje', stoji u opisu Marce koja dodaje kako se hrvatski kapetan nije snašao u ulozi koju mu je dao Zinedine Zidane:

'Trener Real je pokušao s dvojcem Benzema - Hazard u vrhu napada, a iza njih su bili Asensio lijevo i Modrić desno. Međutim, Athleticov visoki presing, rana prednost i Realova nepreciznost u dodavanjima brzo su ga natjerali da promijeni taktiku. Već u 18. minuti vratio se na 4-3-3 s Hazardom lijevo i Asensiom desno u napadu, ali ni to nije uspjelo', zaključuje španjolski list.