Transferni El Clasico

Real Madrid i Barca krenuli u rat za Erlinga Haalanda; navodno je sve već dogovoreno s jednim velikanom, ali onda se oglasio igračev menadžer

08.01.2021 u 19:51

Bionic
Reading

Real Madrid i Barcelona vodit će bespoštednu borbu za mladog norveškog napadača Erlinga Brauta Haalanda

Erling Braut Haaland je sve češće glavna tema u nogometnim krugovima. Čudesni 20-godišnjak, koji već sada vrijedi 100 milijuna eura, ove je sezone u 15 utakmica u dresu Borussije Dortmund zabio 17 golova i upisao tri asistencije, a već je i ranije privukao interes najvećih klubova.

Dok su ga neki već preselili u Real Madrid, kandidat za predsjednika Barcelone na njemu želi odnijeti pobjedu i zavladati katalonskim klubom. Iz tabora Emilija Rousauda je stigla informacija da će Haaland, pod uvjetom da Rosaud pobijedi na izborima 24. siječnja, doći u Barcu. To je, navodno, gotova stvar.

'Dogovoreni su svi uvjeti i detalji i, ako pobijedimo, sljedeći dan zovem Mina Raiolu i prihvaćamo te uvjete. To je već dogovoreno', rekao je savjetnik predsjedničkog kandidata Josep Maria Minguella kojem se smiješi visoka pozicija u klubu ako Rousaud pobijedi na izbornima. Isto se spominjalo i u slučaju pobjede Joana Laporte koji je u dobrim odnosima s Raiolom koji se pak od svega ogradio.

'To su lažne vijesti. Nisam pričao niti s jednim od kandidata za predsjednika Barcelone, a ni ne planiram to napraviti. Kada izaberu novog predsjednika, može me nazvati', poručio je Talijan.

Ugovor s Borussijom Haalanda za klub veže do ljeta 2024. godine, a čelnik njemačkog sastava Hans-Joachim Watzke smatra kako ove godine Norvežanin sigurno neće napustiti klub.

'Mislim da neće otići ove godine. Erling i njegov agent znaju što s nama imaju. Savjetovao bih mu da stvati obavi kao Robert Lewandowski', rekao je Watzke za Kicker pa dodao:

'Haaland si je dao vremena da se razvije u pravog igrača prve klase, no za to će mu trebati više od godinu dana. Jasno je da će jednoga dana otići u veći klub od našeg, a takvih nema puno. Ako odeš u klub poput, primjera radi, Real Madrida, moraš biti igrač najveće klase', rekao je Watzke i ponovno zaintrigirao navijače Reala.

Izgleda da je na pomolu novi transferni El Clasico, ondosno velika borba najvećih španjolskih velikana za usluge mladog čudesnog napadača. Barcelona koja tone sve dublje bi s njim mogla početi put prema vrhu, dok bi Real ovim transferom nastavio s politikom dovođenja mladih talenata koji će vladati idućih nekoliko godina.