čistka u svlačionici

Real Madrid bezuspješno pokušava prodati svoje dvije velike zvijezde, a svi se pitaju što će to značiti za Luku Modrića

05.11.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Velike se promjene spremaju već ove zime na Santiago Bernabeu. Španjolski mediji bliski 'kraljevskom' klubu tvrde kako dvije velike zvijezde moraju otići kako bi Real mogao krenuti u kupovinu Kyliana Mbappea, Erlinga Haalanda i Paula Pogbe

Čelnici Real Madrida krenuli su u veliku akciju 'čišćenja' svlačionice kako bi do ljeta sakupili novac potreban za tri velika transfera koji istaknuti kao prioritet. Španjolski mediji bliski Realu otkrivaju kako su klupski čelnici odlučili već ove zime prodati najmanje dvije zvijezde, a to su Toni Kross (31) i Eden Hazard (30)!

Za Kroosa su zainteresirani Manchester City i PSG, a Real ga neće pustiti za manje od 30 milijuna eura odštete. Iako bi to bila dobra zarada, u problemima bi se mogao naći Luka Modrić koji najčešće u veznome redu igra baš u paru s Kroosom. Odlazak Kroosa pojačao bi pritisak na našeg veterana, no tu su Casemiro i Carvajal te mlade snage poput Ceballosa, Camavinge, Valverdea...

Sam Kroos navodno želi u Pariz, a o tom će transferu, koji bi se trebao realizirati već ove zime, ovisiti i daljnji potezi Reala koji se već neko vrijeme bezuspješno pokušava riješiti prečesto ozlijeđenog Edena Hazarda.

'Kraljevi' su Hazarda navodno nudili kome su stigli, na posudbu ili prodaju, sve samo da ode iz Madrida. Belgijski je reprezentativac stigao u ljeto 2019. godine iz Chelseaja za čak 100 milijuna eura, no ozljede su ga sasjekle te je u ove tri sezone odigrao samo 52 utakmice te zabio tek pet golova.

Nije to ni sjena igrača koji je žario i palio u Chelseaju, pa je i logično da ga Real pod svaku cijenu želi prodati. Ponadali su se da će ga Chelsea uzeti nazad, no taj je posao propao, a potom su ga nudili još nekim klubovima u Engleskoj.

  • +10
Real Madrid - Šahtar, Liga prvaka, 3.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Kiko Huesca

Posljednji je bio Newcastle, a u Realu su se već pomirili s činjenicom da će prodajom Hazarda izgubiti ogroman novac. Platili su ga 100 milijuna eura, a sada za njega mogu dobiti najviše 25 ili 30 milijuna. Ako ostane zdrav.

Na 'listi za odstrel' je i srpski napadač Luka Jović te Gareth Bale, Marcelo i Isco. No, kako sada stvari stoje, za njih konkretnih ponuda još nema.

U Realu sve to rade kako bi sakupili novac za senzacionalne transfere koje žele odraditi u ljetnom prijelaznom roku. Dolazak Kyliana Mbappea iz PSG-a navodno je već odavno dogovoren, a Francuz dolazi kao slobodan igrač. Slična je situacija i s Paulom Pogbom čiji ugovor s Manchester Unitedom završava u lipnju 2022. godine.

Na njih Real neće potrošiti ni eura za odštetu, no za Erlinga Haalanda (21) će se morati pošteno isprsiti. Borussia Dortmund za njega traži najmanje 150 milijuna eura odštete, no to je samo početak jer nije samo Real zainteresiran. Licitacija će biti vrlo zanimljiva. I skupa...