PREOKRET 'KRALJEVA'

Real gubio, ali ipak otišao na osam bodova prednosti

14.01.2012 u 21:59

Bionic
Reading

U Španjolskoj je na rasporedu 18. kolo, a madridski Real nastavio je svoju pobjedničku seriju

S obzirom na to da Barcelona dvoboj protiv Betisa igra tek u nedjelju, Mourinho i njegovi igrači subotnju su noć dočekali s osam bodova prednosti pred najvećim suparnikom.

No nije bilo baš lagano na Mallorci. Domaćini su poveli u prvom dijelu pogotkom Izraelca Hemada, koji je jedan od brojnih napada domaćih glavom pospremio iza Casillasa. Real se u prvom dijelu dosta mučio, a pred suparnički gol gotovo da nije ni dolazio. Najbolju prigodu za izjednačenje imao je Ramos koji je nakon slobodnjaka u 44. minuti glavom pogodio vratnicu.

Međutim, u drugom dijelu došlo je preokreta i 'kraljevi' su preko Higuaina i Callejona stigli do pobjede i triju novih bodova.

Nogometaši Seville, trenutačno sedmoplasirane momčadi španjolske Primere, odigrali su protiv susjeda na ljestvici, osmog Espanyola, samo 0:0 na svom Sanchez Pizjuanu.

Drugi je to domaći remi Seville ove sezone, a u njemu je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić sudjelovao u zadnjem periodu utakmice. Naime, ušao je na travnjak u 64. minuti kada je zamijenio Trochowskoga, no ni on nije uspio okrenuti stvari na Sevillin mlin.

U prve tri utakmice ovog kola domaćini nisu uspjeli doći do pobjede, pa je još Zaragoza remizirala protiv Getafea (1-1), čime su i dalje posljednja momčad na ljestvici. Rayo Vallecano je, pak, kao gost bio bolji od Granade 2:1.