Sjajan posao u madridu

Real dovodi zamjenu za Luku Modrića: Igrač vrijedan 250 milijuna eura stiže debelo ispod cijene, a možda i potpuno besplatno

01.12.2019 u 16:30

Bionic
Reading

Christian Eriksen trebao bi postati novi igrač Real Madrida koji će ga platiti 20-25 milijuna eura ili dovesti besplatno idućeg ljeta

Christian Eriksen napušta Tottenham u kojem je od 2013. godine kada je stigao iz Ajaxa za 13.5 milijuna eura. Za londonski sastav je od tada odigrao 293 utakmice i zabio 68 golova, te upisao 88 asistencija. 27-godišnji danski veznjak se već neko vrijeme povezuje s odlaskom iz Tottenhama, ali to se nije do sada dogodilo, prvenstveno zbog čelnika kluba.

Tottenham je htio jako puno zaraditi na Eriksenu pa je u jednom trenutku čak za njega tražio i 250 milijuna eura. Držali su cijenu godinama, a kada je ona pala na 100 milijuna eura, više ga nitko nije htio kupiti jer je bolje bilo čekati da mu istekne ugovor. Tako je Eriksen zapravo bio talac Tottenhama, ali to će se uskoro promijeniti.

Ugovor sa Spursima mu vrijedi do idućeg ljeta pa su ga sada spremni prodati i za 20 do 25 milijuna eura, dakle desetak posto od onoga što su tražili kada je cijena bila na vrhuncu. Za Eriksena su najviše zainteresirani Real Madrid i Juventus, ali Danac ima želju samo u Realu nastaviti karijeru.

Španjolski i engleski mediji pišu kako je jedino pitanje kada će Eriksen obući dres Reala. U Madridu da vide kao idealnu zamjenu za Tonija Kroosa i Luku Modrića kojima treba predah u nekim utakmicama, a moguće je i da netko od njih napusti klub.

Dio medija piše kako će ga Florentino Perez dovesti već na zimu i dati Tottenhamu 20-25 milijuna eura koliko sada traži, a drugi dio tvrdi da je sve već dogovoreno s igračem i da na ljeto dolazi potpuno besplatno. Prijelazni rok je sve bliže, a on će otkriti puno toga.