OD PRVE DO ZADNJE MINUTE

Reakcije iz Vardara i Zagreba na ono što se događalo u finalu; jednu stvar su baš svi isticali...

16.04.2018 u 10:54

Bionic
Reading

Vardar je četvrti puta u povijesti pobjednik SEHA lige, a RK Zagreb je pružio žestok otpor favoriziranom suparniku (26:24). Poslije zanimljivog finala igrači i treneri obje momčadi nisu skrivali oduševljenje atmosferom u kojoj se odigrala utakmica

Zagreb je hrabro pao u Skoplju protiv aktualnog eurospkog prvaka koji je sezonu u regionalnom natjecanju završio neporažen – 19 pobjeda i jedan remi. Hrvatski predstavnik slomljen je tek u završnici, a domaćin Final Foura cijelu utakmicu imao je dodatnog igrača – navijače na tribinama. Fenomenalnu atmosferu, koju je stvorilo više od pet tisuća gledatelja u dvorani Jane Sandanski isticali su svi.

  • +5
Finale SEHA lige, Vardar - Zagreb, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Maja Zlatevska / CROPIX

'Teška finale. Čestitam igračima obje momčadi i navijačima. Očekivali smo ovaku utakmicu, Zagreb je dokazao zašto je došao do finala. Siguran sam da će nam ovo dobro doći za samopouzdanje prije susreta Lige prvaka', rekao je hrvatski reprezentativac u dresu Vardara Luka Cindrić koji je proglašem MVP-om Final Foura.

'Bilo je naporno od prve minute. Ovo je veliko finale, prepuno emocija i borbenog duha s obje strane. Naravno, sretni smo što smo kod kuće obranili naslov', dodao je još jedan Hrvat u makedonskom sastavu Ivan Čupić.

'Osjećaj je nevjerojatan. Obanili smo titulu u fantastičnoj atmosferi, ispred naših navijača. No nije bilo lako', govorio je Igor Karačić, također hrvatski reprezentativac na radu u klubu iz Skoplja.

A što kažu Zagrebaši. Prvo trener Zlatko Saračević...

'Zaslužen trijumf Vardara, ne samo zbog ove utakmice, nego cijele sezone. Atmosfera je bila fantastična i jako sma ponosan na svoje dečke, jer su pružili svoju najbolju predstavu koju su mogli dati u ovome trenutku. Vardar je bio bolji,' pričao je Saračević.

'Bili smo u ulozi autsajdera što nam je olakšalo i pomoglo da igramo najbolji mogući rukomet. Mogu samo čestitati suigračima za ono što smo pokazali bez obzira na poraz', rekao je prvi strijelac finala Zlatko Horvat.

'Bila je čudesna atmosfera, navijači su bili nevjerojatni i to potiče sve da pruže još bolju predstavu, čak i preko granica svojih mogućnosti', jasan je bio Domagoj Pavlović.

'Utakmica je bla zanimljiva. Vjerujem da su fanovi uživali. Da smo možda imali koju obranu više ili koji sretniji udarac, ali to je rukomet. Čestitam Vardaru, a mi se okrećemo domaćim natjecanjima,' izjavio je Luka Mrakovčić.

Inače, najbolja momčad turnira je: vratar Arpad Šterbik (Vardar), lijevo krilo Timur Dibirov (Vardar), lijevi vanjski Domagoj Pavlović (Zagreb), srednji vanjski Luka Cindrić (Vardar), desni vanjski Žika Mlakar (Celje), desno krilo Zlatko Horvat (Zagreb), pivot Vjačeslav Šumak (Meškov Brest). Najbolji branič je Ilja Abutović (Vardar), a MVP završnice Luka Cindrić.