riječ poraženog

Razočarani danski izbornik teško se mirio s porazom od Hrvatske; otkrio je što ga je na Maksimiru posebno razljutilo...

23.09.2022 u 06:19

Bionic
Reading

Danski izbornik Kasper Hjulmand nije imao razloga za zadovoljstvo nakon što je njegova reprezentacija u 5. kolu Elitne skupine Lige nacija na Maksimiru izgubila od Hrvatske 2:1

U posljednjih dvanaest službenih utakmica danska je nogometna reprezentacija samo tri puta izgubila. A dva od ta tri poraza nanijela im je baš Hrvatska. Posljednji u četvrtak navečer u Ligi nacija.

Jasno je da danski izbornik Kasper Hjulmand nakon poraza 2:1 na Maksimiru nije imao nimalo razloga za zadovoljstvo. Nije ni pokušavao sakriti koliko je razočaran.

'Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. A mi? Mi smo razočarani...', kazao je Hjulmand te dodao:

'Utakmica je bila izjednačena, ali Hrvatska je ipak bila malo bolja. U prvom dijelu smo mi bili čak malo bolji, imali smo i nekih dobrih situacija, no gol Sose je puno toga promijenio. A znate da Hrvatska lakše igra kada povede, da lako igra prema naprijed, puno i kvalitetno drži loptu u svojim nogama, a to jako umara protivnika.'

  • +53
Hrvatska - Danska, Liga nacija, 22.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

No, nije ni Danska bila bezopasna, Eriksen je sjajno zabio za 1:1.

'Da, Eriksen je zabio sjajan gol, ali mi smo nakon toga prebrzo primili drugi gol', analizirao je Hjulmand i iskreno priznao:

'To je ono što me najviše može ljutiti. Da, najgore je to što smo primili gol samo minutu ili dvije nakon našeg izjednačenja, tko zna kako bi se stvari odvile da smo izdržali samo nekoliko sljedećih minuta... Do kraja utakmice imali smo šansi, pritiskali smo, no nismo uspjeli zabiti. Ništa, ostaje nam da pokušamo pobijediti Francusku i vidjeti što će napraviti Hrvatska...', zaključio je danski izbornik Kasper Hjulmand nakon što je njegova reprezentacija u 5. kolu Elitne skupine Lige nacija na Maksimiru izgubila od Hrvatske 2:1.

Standings provided by SofaScore