JASAN STAV

Razmišljanje Sergija Ramosa neće se svidjeti suigračima iz španjolske reprezentacije, ali onda to ne bi bio on

17.11.2020 u 09:11

Bionic
Reading

Sergio Ramos je prošle subote u dresu Španjolske u remiju protiv Švicarske (1:1) dva puta zapucao kazneni udarac, ali svejedno neće odustati od izvođenja penala

Švicarska i Španjolska su u Baselu odigrali 1:1, a susret je obilježio domaći vratar Yann Sommer koji je obranio dva jedanaesterca Sergiju Ramosu,a koji je u toj utakmici sa 177 nastupa postao europski rekorder po broju odigranih susreta za reprezentaciju, jer je prestigao talijanskog vratara Gianluigi Buffona (176).

Taj dvoboj španjolski kapetan neće po dobrome pamtiti, jer je poslije 25 realiziranih penala zaredom, protiv Švicaraca dva puta bio neprecizan s bijele točke. Ipak, to ga nije odvratilo od toga da odustane od izvođenja s 11 metara što se neće sigurno svidjeti pojedinim suigračima koji čekaju red za penale.

'Da je bio još jedan kazneni udarac, naravno da bih ga izveo. Ako tome ne pristupam na takav način, onda to ne bih bio ja', rekao je Ramos koji ne razmišlja ni o mirovini od nacionalne vrste.

'Ponosan sam što sam nadmašio legendu kao što je Buffon. Iza ovoga stoji mnogo truda i upornosti. Dok god mi se sviđa, nastavit ću. Moja glava je spremna.'

S reprezentacijom bio je svjetski prvak 2010., te dva puta prvak Europe (2008., 2012.).