'BILI' U NOKAUTU

Razigrani Zadar šokirao Hajduk

31.07.2011 u 23:02

Bionic
Reading

U posljednje tri utakmice MAXtv prve lige Zadar je iznenadio Hajduk (1:0), Šibenik je bio bolji od Varaždina (1:0), a Split i Slaven Belupo odigrali su neodlučeno (1:1)

ZADAR - HAJDUK 1:0

Tek su prošla dva kola u MAXtv prvoj ligi, a Hajduk zaostaje tri boda za najvećim rivalom Dinamom. Hajduk je prvi poraz doživio u Stanovima, stadionu na kojem 'bili' imaju domaćinsku atmosferu, ali i na kojem posljednjih sezona često prosipaju bodove.

Domaćin je hrabro ušao u okršaj s favoriziranim gostom. Na svaku Hajdukovu priliku Zadar je odgovarao svojom šansom. U prvih 45 minuta Splićani su žalili za propuštenim zicerima Vukušića i Tomasova, dok su po Kalinićeva vrata najviše prijetili Mršić i Jerbić.

Drugo poluvrijeme počelo je spornom situacijom. Tomasov je srušen u kaznenom prostoru, ali sudac Pristovnik nije se oglasio, te je tako oštetio goste. U 51. minuti pao je pogodak. Bilaver je ubacio, Santini između dva Hajdukova stopera prvo je primirio loptu, a zatim je i smjestio iza leđa Kalinića.

Kako se bližio kraj utakmice, Zadar se sve više povlačio u naručje svojeg sigurnog čuvara mreže Ježine, no Hajduk je do kraja utakmice stvorio tek jednu pravu priliku koju je promašio Anas Sharbini (75. minuta).

Ovo je veliki kiks Hajduka na početku sezone te su Splićani ostali na tri boda iz prvog kola, dok ih je na ljestvici prestigao Zadar koji sada ima četiri.

Inače, bila je to tek peta pobjeda Zadrana u 37 utakmica protiv Hajduka.

SPLIT - SLAVEN BELUPO
1:1

Slaven Belupo je nakon dva prošlosezonska poraza od Splita stigao do prvog boda u okršajima s 'crvenima'. Pred oko tisuću gledatelja u Parku mladeži domaćin je imao terensku inicijativu, ali ne i pravih prilika s kojima bi slomio otpor gostujućeg sastava.

Odmah na početku nastavka, najaktivniji Splićanin Obilinović je nakon Rašićevog ubacivanja glavom smjestio loptu u mrežu. I nakon gola probuđeni Split je bio bolji, no nekoliko odličnih udaraca Obilinovića, Golubovića i Ercega zaustavio je prvi Slavenov junak Rodić.

Drugi junak 'farmaceuta' bio je Benko. On se u 76. minuti najbolje snašao u šesnaestercu 'crvenih' te je prizemnim udarcem svladao nemoćnog Vukovića. Imao je Split od 86. minute i igrača više, jer je zbog odugovlačenja drugi žuti karton dobio Pilipovića, ali rezultat se nije mijenjao.

Slaven nakon dva kola ima četiri boda, dok je Splitu sada na jednom.

ŠIBENIK – VARAŽDIN 1:0

Šibenik je stigao do prvih bodova u sezoni, dok je Varaždin i nakon Šubićevca na nuli. Trenutak odluke dogodio se u 24. minuti. Domaćin je izveo korner, a nakon udarca Brečevića lopta se od gostujućeg braniča Sušaca prvo odbila u gredu, a zatim u mrežu. Šibenčani su u prvom dijelu bili nadmoćan protivnik, ali su se u nastavku probudili i gosti te ponajviše preko Vugrineca nekoliko puta opasno zaprijetili. Ipak, domaćin je izdržao te upisao prvu pobjedu u MAXtv prvoj ligi.