MIŠLJENJE VELIKANA

Razapeli ga sa svih strana; Federer stao u obranu!

08.07.2015 u 11:56

Bionic
Reading

Puno se buke diglo zbog ponašanja Nicka Kyrgiosa za vrijeme meča protiv Richarda Gasqueta. U obranu mladog australskog tenisača stao je najuspješniji tenisač u povijesti Roger Federer

Podsjećamo, Kyrgios je u jednom gemu drugog seta jednostavno prestao igrati, nevoljko je slao lopticu u mrežu ili je uopće nije pokušavao udariti. To tankiranje mediji su dočekali na nož, optužili su ga za nesportsko ponašanje i manjak respekta prema suparniku, ali i gledateljima koji su platili ulaznicu.

Kyrgios se pokušao opravdati te je na novinskoj konferenciji izjavio da je čuvao snagu za sljedeći set i da to rade i drugi igrači. Svejedno je i dalje doživljavao kritike sa svih strana, a prijetila mu je i novčana kazna.

O cijeloj situaciji oglasio se Roger Federer. Švicarac nije osudio ponašanje Australca, naprotiv.

Novinar je pitao sedmerostrukog osvajača Wimbledona smatra li da je Kyrgios bio nepošten prema publici, jer je tankirao jedan gem?

'Gem je oko 55 sekundi. Uostalom je li stvarno to napravio? Što ako je suparnik dobro servirao, je li to tankiranje? Kada boksač spusti ruke za vrijeme meča, je li i to tankiranje? Mislim da ne bismo trebali oko ovoga previše duboko kopati. Da ste mi rekli da je to radio cijeli set, onda je to malo previše', rekao je Federer i nastavio:

'Gledao sam kraj trećeg i četvrtog seta. On se borio, doista je želio pobijediti i odluka je trebala pasti u petom setu. Po mojem mišljenju to je bio sjajan meč i ljudi su za plaćenu ulaznicu dobili dovoljno. Takav jedan gem  je vrsta taktike. Ponekad možeš biti frustriran i ne osjećati se dobro sljedećih par poena. Uostalom to je mlad dečko, još će mu se to događati.'

Kyrgios je bio frustriran pa mu se dogodio loš gem