INIESTIN PUT USPJEHA

'Rastao sam u nasilju i među prostitutkama'

02.12.2010 u 16:31

Bionic
Reading

Veznjak Barcelone Andres Iniesta je za magazin Champions otkrio nekoliko zanimljivosti iz svog života. Između ostalog, da je nakon 'petarde' Realu sjeo za Facebook kako bi prenio dojmove i posložio fotogaleriju

Još kao 12-godišnjak, godine 1996, Andres Iniesta je preselio u Barcelonu i priključio se vršnjacima na Nou Campu. Dakle, ovo će mu biti već 15. sezona u katalonskom klubu, a omaleni veznjak uvjeren je da će mu to biti i jedini klub u kojem je igrao profesionalni nogomet.

'Ulice uokolo Nou Campa su vrlo zanimljive, s jedne strane je to poslovni i trgovački dio Barce i dio grada sa sveučilištima. No noću se ovdje odvija mnogo strašniji dio života. Sada sam sretan što sam uopće živ, jer uokolo je bilo mnogo nasilja. U tih šest godina, koje sam skoro proživio na ulici, puno sam naučio o životu i preživljavanju', rekao je kreator igre Barce, koji je odrastao u katalonskoj prijestolnici.

'Poznavao sam skoro sve prostitutke i svodnike u tom dijelu grada. I to još kao dječak', priznao je Iniesta, a potom i otkrio da je ovisnik o Facebooku.

'Ne pobjeđuje se svaki dan Real sa 5:0. Čim je utakmica završila, sjeo sam za laptop, spojio se na Facebook i stavio nekoliko fotografija. Mnogi ne vjeruju, ali jako brinem o fotogalerijama. Priznajem, ovisan sam o Facebooku, tako da mi se povezati nije teško.'

U 15 godina, koliko je u dresu Barcelone, kaže, nije se promijenio.

'Još sam isti. To znaju moji prijatelji, moja obitelj, ali i navijači. Uvijek dolazim u isti kafić na kavu, novine kupujem u istom kiosku i u istoj pekari kupujem kruh. Uz sve svoje obveze, svaki tjedan sam s roditeljima na zajedničkom ručku. Ne mogu si zamisliti da djevojku vodim za ruku po nekom drugom mjestu. Barcelona je moj grad i moj klub', zaključio je Iniesta i sasvim sigurno prikupio još simpatija Barcinih navijača.