abidal ostaje

Rasplet krize u Barceloni neće se sviđati Messiju, ali zato u Manchester Cityju zadovoljno trljaju ruke

06.02.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Argentinski nogometni genijalac već skoro dva desetljeća igrač je Barcelone. Naravno, glavni je 'krivac' za brojne trofeje koje je katalonski klub osvojio u tom periodu, ali sada je situacija u klubu posve 'zakuhala' i dio medija špekulira kako bi se ovom situacijom mogao okoristiti Manchester City

Aktualni španjolski prvak, Barcelona, ove sezone ima dosta problema. Jer niti je igra na nivou, na prvenstvenoj tablici gledaju u leđa Realu, tijekom sezone došlo je do smjene trenera, a nekoliko je važnih igrača zbog ozljeda van stroja.

Osim toga, odnos na relaciji sportski direktor, odnosno Eric Abidal - igrači, također je loš. Sjetimo se samo da je Abidal prvi javno pričao kako u Barceloni ne žele više Ivana Rakitića.

Sada se pak zaoštrilo zbog Messijevog istupa i prozivanja Abidala.

'Iskreno, ne volim raditi ovakve stvari, ali mislim da su svi odgovorni i snose posljedice za svoje odluke i postupke. Igrači su odgovorni za ono što se događa na terenu i oni su prvi koji ispadaju krivci kad nešto krene po zlu. Oni odgovorni za sportsku politiku također moraju snositi dio odgovornosti. Povrh svega, oni donose ključne odluke. Konačno, mislim da kad se govori o igračima, da bi se trebalo govoriti o imenima jer kad se to ne događa, onda smo svi zasuti s komentarima za koje ne znamo jesu li istiniti ili ne', rekao je prije par dana Lionel Messi.

Puno se toga očekivalo od sastanka kojeg su u srijedu imali Abidal i predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu, a generalni je zaključak kako su zakopane 'ratne sjekire', odnosno kako Abidal ostaje na svojoj funkciji.

Ako je priča istinita, onda je lako moguće da Lionel Messi dodatno 'zakuha', odnosno odluči 'dići sidro' i napustiti Barcelonu. Jer znamo da se u Barceloni sve vrti upravo oko Messija.

I zato u plavom dijelu Manchestera već trljaju ruke, jer zna se da bi bogati vlasnici Cityja vrlo rado vidjeli Argentinca u svom dresu. I da već neko vrijeme gledaju način kako ga dovesti.

Osim toga, na klupi 'plavaca' je i Messijev dragi trener Pep Guardiola, što bi bio dodatni plus u pokušaju nagovaranja Argentinca da dođe na Etihad.