LJUDSKI ROBOTI

Raspjevane ljepotice na meti internetskih trolova; počelo žestoko sprdanje navijačica...

13.02.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu posebnu pozornost sportskog svijeta plijeni navijačka skupina djevojaka iz Sjeverne Koreje

Nije prvi puta da je voljeni vođa Kim Yong-un u svijet poslao vojsku ljepotica kako bi na najbolji mogući način predstavljale Sjevernu Koreju koja na ovim Igrama nastupa pod zajedničkom zastavom sa Južnom Korejom.

Njih 229 stiglo je na zimski spektakl, sve jednako obučene, sve više od minimalne granice od 165 centimetara, sve lijepe i naravno sve odane diktatorskom režimu. U ovoj navijačkoj skupini nema mjesta za one koje su neposlušne ili su se njihovi roditelji suprotstavili politici Kim Yong-una.

  • +3
Sjevernokorejske navijačice na Igrama u Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

I tako su cure stigle u Pjongčang kako bi podržale sportaše ujedinjene Koreje (samo za ove Igre) te promovirale vrijednosti svoje izolirane zemlje.

Naravno, odmah su postale hit na Igrama, fotografi su poludjeli za raspjevanim djevojkama lijepog stasa, pojavili su se i videouratci njihovog sinkroniziranog navijanja, a na tribinama one privlače pozornost više od samih natjecatelja.

Navijačice Sjeverne Koreje u Pjongčangu

No u komentarima na društvenim mrežama djevojke su postale i predmet ismijavanja u brojnim izjavama tipa 'navijaju kao da im život ovisi o tome', 'napad glazbenih klonova', 'u Sjevernoj Koreji su prvi izmislili ljudske robote', 'kakva dresura'..., a neki idu takod aleko i tvrde 'da djevojke moraju biti uigrane i sretne inače bi završile u sjevernokorejskom gulagu.'