SRPSKI MEDIJI

Raspad i sramota srpskog nogometa

12.10.2011 u 09:57

Bionic
Reading

U Srbiji je nakon utakmice u Mariboru zavladalo veliko razočaranje. Srpska reprezentacija je poražena u Mariboru te neće u dodatne kvalifikacije za Euro. Druga u skupini na kraju je Estonija

Mondo donosi naslov 'Srpsko zbogom Europi'. Novinar piše da se nastavlja raspadanje srpskog nogometa. Poslije blamaža Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde na europskoj sceni, osramotila se i reprezentacija. U tekstu stoji da Srbija nije iskoristila dvije meč lopte (Italija, Slovenija) da dohvati kvalifikacije, a postavlja se pitanje i zašto je Nemanja Vidić pucao jedanaesterac. Spominje se da je to treći Euro u nizu koji prolazi bez Srbije. Na kraju novinar Monda zaključuje da je Srbija zasluženo već sada završila kvalifikacije.

Alo piše da je 'Baraž ostao samo san'. Rasterećeni Slovenci su raspršili snove 'orlovima'. Kao ključni trenuci ističu se katastrofalna intervencija Jorgačevića koji je primio gol sa 40 metara te promašeni Vidićev penal koji je mogao Srbiju vratiti u život. Novinar piše da je nastavljena katastrofalna tradicija, jer Srbije neće biti na trećem EP-u zaredom i da taj podatak najbolje oslikava u kakvoj je situaciji srpski nogomet.

Kurir je izašao s ciničnim naslovom 'Momci, hvala što ste nas poštedjeli muka u baražu'. Njegov novinar tvrdi da u reprezentaciji vlada neznanje, jer nemaju ideju kako doći do suparničkog gola i da je njihov nogomet iz nekoga drugog vremena, pregaženog. Napominje se da među 'orlovima' vlada anarhija, što to se potkrepljuje time da su čak četvorica igrača krenula izvesti jedanaesterac.

B92 ima naslov 'Novi krah, Srbija bez baraža'. U tekstu stoji da je reprezentacija 'orlova' izgledala bezidejno te da je Slovenija zasluženo stigla do pobjede.

Sportski žurnal je jako oštar i piše o lažnim patriotima i baletanima te apokalipsi srpskog nogometa. Tvrdi se da su ljubitelji nogometa u Srbiji bili prisiljeni gledati iste dečke koji su se osramotili i na SP-u u JAR-u i sada.

Gol koji je srušio srpske snove