CAMPEONES

Raskošna Barca bacila na koljena United i Europu

28.05.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Manchester United ušao je u finale Lige prvaka i na tome mu treba skinuti kapu, ali preko čarobne Barcelone nisu mogli. Katalonci su pobijedili sa 3:1 (1:1) i proslavili svoj četvrti naslov europskih prvaka

Wembley je bio spreman na englesko slavlje, ali Pep Guardiola je osvojio jubilarni deseti naslov s Barcelonom i stigao na korak od legendarnog Cruyffa koji ima 'kantu' više.

United je dobro otvorio dvoboj, no početni zanos trajao je desetak minuta a tada je na veliku pozornicu kročila Barcelona. Xavi pola sata nije krivo dodao loptu, 'tica-taca' je otkucavala dok se nemoćnim Englezima vrtjelo u glavi i logična posljedica došla je u 28. minuti. Xavi je gledao lijevo, dodao desno usamljenom Pedru koji kirurški točno pogađa bliži kut.

United se tada činio deklasiranim, ali već sedam minuta kasnije Giggs je iskoristio uspavanost Katalonaca, ušao u 16 i dodao Rooneyju koji silovito pogađa Valdesove rašlje. Na odmor se otišlo s remijem iako je Barca dominirala.

No, u nastavku je sve došlo na svoje mjesto i Barcelona je i drugi put u zadnja tri finala slavila protiv legendarnog Fergusona i njegovog Uniteda.

Držali su se crveni (u ovom finalu bijeli) sve do 54. minute kada su napravili jedino što nisu smjeli. Messija su ostavili samog, a mali čarobnjak je primio loptu napravio dva koraka i kraj Valencije topovski pogodio sa 20 metara. Van Der Sar, koji je večeras završio veličanstvenu karijeru, nije zaslužio takvu izdaju u vlastitim redovima.

Nakon Pedra i Messija pogodio je i treći član nezaustavljivog napadačkog trojca. Pedro, Messi i Villa ove su sezone ukupno zabili 98 golova, a posljednji od njih došao je u 69. minuti kada je David Villa savršeno naciljao Van Der Sarove rašlje za konačnih 3:1.

Ovakva Barcelona tu prednost u 20 minuta ne bi ispustila ni protiv 'ostatka svijeta', Manchesteru je preostalo nemoćno odbrojavanje do trenutka kada će primiti srebrne medalje. Barcelona je bila u svom nadahnutom izdanju, a kada je tako izgubiti može samo slučajno.

Svaka čast Guardioli i njegovim igračima.

Messijev gol je prelomio dvoboj
Najljepši gol dvoboja potpisao je Villa za konačnih 3:1