KAKO DALJE?

Raskol u splitskom klubu; Nadzorni odbor Hajduka objavio priopćenje iz kojeg je sasvim jasno da nema zajedništva i da dolaze crni dani

23.07.2020 u 23:15

Bionic
Reading

Nema mira u Hajduku niti jednog dana, a priopćenjem Nadzornog odbora jasno je da na Poljudu postoji mogućnost raskola

Podsjećamo, zbog loših rezultata predsjednik Marin Brbić podnio je ostavku, ali Nadzorni odbor nije je prihvatio te je želio njegov ostanak. No Brbić je nakon Skupštine kluba, u kojem je predsjednik udruge Naš Hajduk Toni Baletić bio protiv njegovog ostanka, ipak na kraju otišao sa svoje funkcije.

Povodom toga oglasio se Nazdorni odbor HNK Hajduk čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Poštovana hajdučka obitelji, približili smo se zadnjem kolu ovogodišnjeg prvenstva i bez obzira na ishod utakmice u Zaprešiću sigurno će se svi složiti oko ocjene kako je ovo u rezultatskom smislu poražavajuća sezona. Usprkos tome, u klubu su započeti brojni pozitivni procesi, kako u području jačanja struke tako i u području rješavanja krupnih infrastrukturnih problema. Predsjedniku Marinu Brbiću se zahvaljujemo na uloženom trudu i predanom radu, a njegova pomoć u predstojećom tranzicijskom razdoblju od presudne je važnosti za očuvanje stabilnosti kluba.

Prije utakmice sa Dinamom, a posebno prije tjedan dana na konferenciji za medije, ovaj Nadzorni odbor je jasno podržao predsjednika Uprave i cijeli tim stručnjaka s kojima radi, naglašavajući kako bi se spomenuti pozitivni procesi mogli dovesti u pitanje njegovom ostavkom. Nadali smo se da je moguće prekinuti destruktivni niz smjena, ostavki, kao i drugih, previše čestih promjena na ključnim mjestima uprave i struke.'

  • +7
Hajduk - Rijeka, 35. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Na žalost, dva dana kasnije, na Skupštini kluba, odlukom Upravnog odbora Našeg Hajduka, po prvi put od kad je Hajduk dioničko društvo, predsjedniku Uprave je uskraćena razrješnica. Drugim riječima, okrenut mu je palac dolje i onemogućen ostanak kojeg je Nadzorni odbor u interesu Kluba tražio. Time je doveden u pitanje legitimitet Nadzornog odbora i derogirana jednoglasna odluka svih članova Nadzornog odbora, izrečena pred cijelom javnošću na konferenciji za medije. Još više nas žalosti način komunikacije i obrazlaganje te odluke, što smatramo neprihvatljivim i uvredljivim, kako za samu osobu, tako i za instituciju predsjednika Uprave HNK Hajduk Split. Nadzorni odbor će nastojati prevladati ovu višeslojnu krizu u skladu sa zakonskim i statutarnim ovlastima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Nadzorni odbor HNK Hajduk'

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL