ČEKA SE BOGATI RUS ILI ARAP

Rangersi na bubnju: samo dug 35 milijuna eura

06.03.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Glasgow Rangersi uskoro će biti na tržištu, barem tako tvrdi tvrtka većinskog vlasnika kluba. Dugovi su veliki i očito David Murray više ne vidi smisao posjedovati 'igračku' koja ne zarađuje, nego samo troši

Imate 35 milijuna eura viška samo za podmiriti aktualni dug plus dodatnih par stotina milijuna za većinski paket dionica? Ako vam treba takva 'igračka', onda vam se nudi Glasgow Rangersi, a ako ne želite postati dio ekskluzivnog otočkog društva vlasnika nogometnog kluba, tada će aktualni vlasnici pričekati kakvog bogatog Rusa ili Arapa ne bi li 'iskrcao' taj 'sitniš' i svojoj djeci ponudio novi hobi.

Naime, škotski prvak Glasgow Rangers u subotu je objavio da ga njegov vlasnik namjerava prodati. 'Glavni dioničar Murray International Holdings Limited obavijestio je upravno vijeće da razmatra ponude više dioničara što bi moglo završiti prepuštanjem vlasništva trećoj strani', kaže se u priopćenju Rangersa. Inače, vlasnik kluba je David Murray koji ima 90 posto dionica.

Gotovo siguran da će sačuvati naslov prvaka Škotske, Rangers je jako zadužen, u visini od 31 milijuna funti (oko 34,5 milijuna eura). Zbog toga Rangersi nisu doveli ni jednog novog igrača od kolovoza 2008. godine.