MLADE ZVIJEZDE

Ramljak: Prva pobjeda Dinama, moćni Španjolci

02.06.2011 u 20:41

Bionic
Reading

Na pomoćnim travnjacima Dinamovog stadiona započelo je deveto izdanje Memorijalnog turnira Mladen Ramljak koji hrvatski prvak organizira u konkurenciji za igrače do 18 godina

Svih osam proteklih izdanja osvajao je domaćin, a Dinamo je i u četvrtak uspješno krenuo u novi pohod pred tisuću gledatelja. Golovima Miškića i Martinka svladali su bečki Rapid sa 2:0 i došli na diobu prvog mjesta skupine. Vodeći je, zbog više postignutih golova, Villarreal, a Dinamo i Španjolci u petak u 18 sati igraju dvoboj koji bi pobjednika plasirao izravno u nedjeljno finale.

'U početku smo malo hvatali ambijent, ali kada je nakon 20 minuta nestalo grča povezali smo igru i zasluženo pobijedili. Gledali smo Villarreal, imaju odličnog stopera i lijevog bočnog, ali mislimo samo na pobjede i na novi trofej. Nema kalkulacija ni u petak ni ubuduće', rekao je Danijel Martinko koji je golom i asistencijom bio najkorisniji igrač Dinama protiv Rapida.

Rapid ima za čime žaliti, propustili su neke odlične prilike, ali Dinamo je bio bolji i za pristojnih 0:2 Bečani mogu zahvaliti prvenstveno svom vrataru Tobiasu Knoflachu. U ranije odigranim dvobojima Villarreal je preokrenuo vodstvo AIK iz Solne i 0:2 pretvorio u svoju pobjedu 4:2, dok u drugoj skupini prema finalu ide Espanyol koji je sa lakih 4:1 svladao, čini se, najlošiju momčad turnira, Al Nasr iz Dubaija.

Selekcija SAD-a i kijevski Dinamo remizirali su 1:1.

Petak:

09.30 Al Nasr – SAD
11.15 Rapid – AIK
16.15 Dinamo Kijev – Espanyol
18.00 Dinamo - Villarreal