PRIPREMNI OGLED

Rakitić strijelac u visokoj pobjedi Seville

22.07.2012 u 11:29

Bionic
Reading

U finalu drugoga Memorijalnog turnira Antonio Camacho u gradiću Arcos de la Frontera nogometaši Seville očekivano su lako savladali lokalne amatere sa 6-0, a u strijelce se upisao i Ivan Rakitić

U prvom dijelu finalnog susreta Arcos se vrlo dobro nosio s renomiranim prvoligašem koji je prvih 45 minuta okončao tek vodstvom 1:0 preko Senegalca Babe Diaware.

No, stvari su došle na svoje u nastavku s još pet zgoditaka Andalužana, a treći pogodak Seville djelo je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Ostale zgoditke postigli su Nijemac Piotr Trochowski, Argentinac Lautaro Acosta, Čileanac Bryan Rabello, te konačno i jedan Španjolac - Manu del Moral.

U nedjelju je Rakitić za seviljski portal eldesmarque.es izrazio zadovoljstvo prvim nastupom u pripremnom periodu i najavio svoju najbolju sezonu u andaluzijskom klubu. Zbog nastupa na Europskom prvenstvu Rakitić je dobio i nešto duži odmor prije starta priprema, a u subotu je bio strijelac trećeg pogotka u pobjedi nad niželigašom Arcosom od 6:0.

'Bila je to prijateljska utakmica, a najvažnije je da sam se osjećao jako dobro na terenu, a i momčad je igrala u dosta dobrom ritmu. Također je za mene važno da sam odigrao dobro jer mi to podiže samopouzdanje. Osjećam se odlično jer sam se kvalitetno odmorio', izjavio je hrvatski veznjak.

'Što se tiče pogotka, za momčad je manje važno tko zabija, a mi u veznom redu pokušat ćemo u tom dijelu pomoći napadačima. Nadam se da ću osobno nastaviti s usponom forme i da će navijači vidjeti moju najbolju sezonu u Sevilli. Spreman sam na naporan rad kako bih se optimalno spremio za prvenstvo', zaključio je Rakitić.

Memorijalni turnir Antonio Camacho, finale:

Arcos – Sevilla 0:6