na otvaranju primere

Rakitić ostaje u udarnoj momčadi Barcelone, ali klupska legenda iznenađujuće otpada?

16.08.2019 u 12:48

Bionic
Reading

Katalonski dnevnik Sport vjeruje kako će Ivan Rakitić krenuti od prve minute na otvaranju Primere protiv Athletica, dok bi Sergio Busquets mogao preseliti na klupu…

Iako se mnogo pisalo o odlasku hrvatskog 31-godišnjeg veznjaka iz Barcelone, čini se da je ipak prebrodio oluju i ovog petka započet će još jednu sezonu španjolskog nogometnog prvenstva.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dapače, dnevnik Sport prognozira kako ćemo na teškom gostovanju na San Memesu Ivana Rakitića gledati od prve minute, unatoč dolasku Frenkieja de Jonga u momčad i dobroj formi koju je Nizozemac pokazao u pripremnom razdoblju.

Valverde zaista planira protiv Athletica koristiti mladog De Jonga od prve minute, ali ne na štetu Rakitića, već legendarnog katalonskog defanzivnog veznjaka Sergija Busquetsa. Preostalo treće mjesto u sredini terena trebao bi zauzeti Sergi Roberto, ako se trener umjesto njega ne odluči za Alenu, dok bi naprijed trebali biti Griezmann, Messi i Suarez.

Bila bi to još jedna potvrda koliko aktualni trener cijeni Rakitića koji je jedan od najkorištenijih nogometaša posljednjih sezona u Barceloni, a pomoglo mu je da ne završi u drugom planu i nekoliko golova postignutih u prijateljskim dvobojima kojima je skrenuo na sebe i potvrdio da još uvijek ima ono što je potrebno da bi igrao u ovako velikom klubu…