EMOTIVNI DOKAPETAN

Rakitić nakon povijesne pobjede grcao na travnjaku u suzama pa poručio: Neka izgori cijela Hrvatska!

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija na dramatičan način stigla do polufinala Svjetskog prvenstva. Baš kao i protiv Danaca u osmini finala, sada su u četvrtfinalu opet morali proživljavati stresove izvođenjem penala. Na koncu je točku na i ove drame stavio dokapetan Ivan Rakitić koji je vrlo emotivno proslavio ovaj povijesni uspjeh

Hrvatska putuje u Moskvu na utakmicu polufinala protiv Engleske koja je na rasporedu u srijedu 11. srpnja. No, do tog se uspjeha (opet) ispatila igrajući 120 minuta i izvodeći udarce s bijele točke koji su uvijek – rulet.

Danijel Subašić je opet bio sjajan na golu, dao je vjetar u leđa suigračima, obranivši u prvoj seriji udarac Smolova. Poslije mu se promašajem priključio i Brazilac s ruskom putovnicom Mario Fernandes, ali Hrvatska je imala svoje mirne i precizne izvođače.

No, ključnu ulogu, na sebe je, kao i protiv Danske preuzeo dokapetan reprezentacije Ivan Rakitić, koji je bio izvođač u posljednjoj petoj seriji.

I baš kao i u Nižnjom Novgorodu, sada je zabio i u Sočiju. I moglo je početi veliko slavlje.

'Nevjerojatno, stvarno je bila borba. Bili smo bolji u drugom poluvremenu i produžetku, zaslužili smo pobjedu, ali onda dobijemo gol... jer ne može kod nas biti jednostavno. Ali neka izgori cijela Hrvatska, nema veze', rekao je odmah nakon utakmice Rakitić koji je vrlo emotivno proslavio pobjedu.

Međutim, u Rakitiću se očito nakupilo toliko emocija da je jednostavno ostao ležati na travnjaku u Sočiju i plakao. Nije mogao zaustaviti suze. Tko zna što mu je u tim trenucima prolazilo kroz glavu. Luka Modrić i ostatak ekipe već su bili pred tribinom s navijačima, dok se Rakitić polako ustajao s travnjaka nakon ove povijesne, najveće pobjede u njegovoj karijeri.

I onda je gospodski, prvo čestitao suparnicima, potom i sucima, te nakon dobrih tri, četiri minute stigao pred navijače.

Osvrnuo se i na koncu, kada je došao sebi, na predstojeće na polufinale:

'Igramo protiv Engleske, najstarije reprezentacije na svijetu, zemlje koja je pokrenula u našem sportu. Nema ništa ljepše, dat ćemo sve od sebe. Kad smo svi zajedno, sve je moguće', završio je Rakitić.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL