SPEKTAKL U ELCHEU

Rakitić iznenađen izjavom španjolskog izbornika: Ako je to mislio prije prvenstva...

10.09.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Dvoboj Lige nacija u Elcheu (utorak, 20.45 sati) između Španjolske i Hrvatske najavio je Ivan Rakitić kojeg nije bilo u četvrtak na prijateljskom dvoboju s Portugalom (1:1)

Nakon osvojenog srebra na SP-u u reprezentaciju se vraća Ivan Rakitić kojeg je izbornik Zlatko Dalić protiv Španjolske najavio u prvom sastavu.

'Da, u tih mjesec i pol se dogodilo toliko stvari. Jedva smo čekali da se okupimo i popričamo o svemu. Lijepo je biti u reprezentaciji, ako Bog da, odigrat ćemo pravu utakmicu i nastaviti našim putem.'

Španjolska je već osvojila tri boda i to kod Engleske. Kakvu on očekuje 'furiju'?

'Nije to neka nova Španjolska, neće se promijeniti stil igre radi odlaska dva do tri igrača. Imaju toliko igrača da mogu izvesti tri momčadi i da se to ne osjeti. Bit će jako teško. Lijepo će biti igrati tu pred punim stadionom i zbog euforije koju imaju oko reprezentacije, dat ćemo sve od sebe, ako Bog da, idemo ih pobijediti,' rekao je Rakitić za dnevnik Nove TV.

  • +3
Prijateljska utakmica: Portugal - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Izbornik Luis Enrique je izjavio da je očekivao Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva?

'Rekacije koje smo dobili su jako pozitivne, ako su tako mislili prije prvenstva, svaka čast. Uspjeli smo doći do toga da nas cijeli svijet zavoli, svi ljudi koji su pratili su vidjeli da je to posebna reprezentacija i želimo tim putem nastaviti.'

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hoće li Luka Modrić dobiti Zlatnu loptu?

'Za mene je sve jasno, mora biti tako. On je to zaslužio, nitko mu to nije poklonio, sve ostalo bilo bi veliko iznenađenje. Mislim da je to lijepo i to je potvrda za sve nas.'

  • +3
Liga nacija A, skupina 4: Engleska - Španjolska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nešto kasnije dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić govorio je na službenoj konferenciji. On je 2007. godine debitirao za Hrvatsku, a sada će upisati 100. nastup.

'Sjećam se tog trenutka, jedva sam čekao da upišem taj nastup. I evo, jedanaest godina kasnije nalazim se pred svojim stotim nastupom. Ako Bog da bit će sutra protiv Španjolske. Ponosan sam. Sve se poklopilo, za svoj stoti nastup nisam mogao izabrati boljeg protivnika od Španjolske. Borit ćemo se te se nadam da ću ga proslaviti na najbolji mogući način pobjedom', rekao je Rakitić čija je supruga Raquel iz Seville.

Rakitić će se na sredini terena sudariti sa svojim klupskim suigračem, veznim Sergiom Busquetsom, kojeg smatra jednim od najboljih igrača današnjice.

'Igra godinama dobro, uživam igrati s njim u Barceloni, ondje nam je važan igrač a takav je i Španjolskoj. Ne mogu ga usporediti s Lukom Modrićem jer su drugačiji tipovi igrača. Oni su jedni od najboljih koje imamo u nogometu a ja sam sretan sto igram s obojicom', odgovorio je.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Hrvatska je u četvrtak u pripremoj utakmici odigrala 1:1 u Portugalu a protiv Španjolske će upisati drugi nastup nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon prvenstva su se oprostili napadač Mario Mandžukić, branič Vedran Ćorluka i vratar Danijel Subašić. Od španjolske reprezentacije, koja je ispala u osmini finala od domaćina Rusije, oprostili su se branič Gerard Piqué, vezni Andrés Iniesta i ofenzivni krilni David Silva.

'Za nas je to teži udarac nego za Španjolsku jer ona ima puno igrača. Nama je, pak, svaki bitan. To se osjeti. Kada velike zemlje poput Španjolske, Njemačke ili Brazila ostanu bez nekog igrača to nije tako strašno, kao što je nama. No mi ćemo nastojati to nadoknaditi, imamo talentiranih igrača željnih dokazivanja. Također, u mladoj U-21 reprezentaciji ima zanimljivih igrača i zato se ne trebamo bojati', rekao je Rakitić.

Liga nacija je natjecanje kroz koje bi neki od novih igrača mogli stasati u prvotimce. Rakitić apsolutno podržava to novo natjecanje, a posebno ulogu Hrvatske u njemu.

'Važno je da igramo s momčadima kao su Španjolska i Engleska. To je još jedna utakmica kao i bilo koja druga ali protiv najboljih na svijetu. U njoj braniš svoju zemlju, svoje boje, svoje ljude...to je nesto najveće što se može doživjeti. Protiv Španjolske ćemo uživati te dati sve od sebe da pobijedimo', napomenuo je.