MOGAO JE BITI JUNAK...

Rakitić izborio pa promašio 11-erac

02.09.2012 u 15:04

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg kola prve španjolske nogometne lige nogometaši Rayo Vallecana i Seville podijelili su bodove odigravši 0:0 u Madridu

Zbilja je nevjerojatno da je ova utakmica, u kojoj su dosuđena dva jedanaesterca i dodijeljen jedan crveni karton, završila rezultatom 0:0.

Nakon svega sedam minuta igre hrvatski je reprezentativac Ivan Rakitić izvodio slobodni udarac s desne strane Sevillina napada, kada je domaći obrambeni igrač neoprezno srušio Sevilinog u kaznenom prostoru i sudac je pokazao na bijelu točku. Ruben i vratnica zaustavili su snažan udarac Alvara Negreda s bijele točke.

Do kraja poluvremena promjene rezultata nije bilo, baš kao ni u nastavku, ali je zato bilo puno uzbuđenja. Najzanimljivija situacija dogodila se u 69. minuti kada se Rakitić obrušio prema golu Raya, ali ga je u pokušaju driblinga 'omeo' vratar Ruben. Skrivio je novu najstrožu kaznu i zaradio crveni karton.

Nesigurni izvođač drugog penala bio je naš Rakitić koji je pucao pored golmanove desne vratnice. Sevilla je do kraja pritiskala s igračem više, ali do nove izgledne prilike za postizanje pogotka nije došla.

Rayo je pobjedom mogao osigurati samostalno vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, ali je ovako ostao treći sa sedam osvojenih. Sevilla je napredovala za jedno mjesto, barem do večeras kada je ostatak 3. kola na rasporedu, te je sada s dva remija i jednom pobjedom u ovoj sezoni sedma.