NEPOŽELJNI?

'Rakitić i Lovren su odlični, ali možemo bez njih'

07.10.2010 u 14:20

Bionic
Reading

I dok se hrvatska A reprezentacija priprema za dvoboj u Izraelu, pomalo u sjeni nalaze se U-21 reprezentativci, iako je pred njima još i važnija utakmica. Naime, njih još dva ogleda dijeli od mogućeg plasmana na Euro 2011. u Danskoj

Nakon napornih kvalifikacija s još neizvjesnom završnicom, u kojima je hrvatska U-21 reprezentacija u posljednjoj utakmici skupine protiv Srbije u Kragujevcu izborila dodatne utakmice za odlazak na Euro 2011, pred Ladićevim izabranicima ogledi su sa Španjolskom, selekcijom koja dolazi iz zemlje aktualnih europskih i svjetskih prvaka. Dakle, imaju od koga učiti. A što na to kažu naši mladi, Mato Jajalo i Domagoj Vida?

'Riječ je o jakoj reprezentaciji i sasvim sigurno bit će neizvjesno', rekao je kapetan U-21 selekcije Mato Jajalo, koji zbog žutih kartona neće moći igrati u prvoj utakmici, u Burgosu. No za uzvrat će biti spreman.

'To je kao da vi niste na nekoj glavnoj presici. Jako mi je žao što neću igrati, ali barem ću je moći pogledati na miru. Naravno, za uzvrat ću biti spreman.'

A tamo bi im trebali pomoći Ivan Rakitić i Dejan Lovren, A reprezentativci. Doduše, Ladićev pomoćnik Zlatko Dalić rekao je da još uvijek nije sigurno da će se priključiti i njih dvojica.

'Točno, navodno još nije sigurno. No, moram reći, njih bi nam dvojica u igračkom smislu puno značila. Riječ je o odličnim nogometašima, ali i bez njih smo pobjeđivali', nadovezao se Domagoj Vida.

Znači li to da se može bez njih?

'Tako je. Ipak, najvažnije je da se svi koji smo u momčadi potrudimo, da damo sve od sebe i da pokušamo napraviti čudo', zaključio je Vida koji još uvijek čeka pravu priliku u Bayeru iz Leverkusena. Naravno, zasad ga takav status ne brine jer i na treningu puno nauči.

'Pitaju me moji prijatelji iz Miholjca kako je dijeliti svlačionicu s Ballackom i takvim igračima? Ma nije to ništa specijalno, bili smo i na Realovim terenima baš kada su trenirali Ronaldo i društvo. Nije to ništa drugačije od onog što mi radimo. Prema tome, ni Krkić ni Herrera ni Mata ne mogu nas impresionirati', završio je Vida, koji je među suigračima, baš kao i Jajalo, zadužen za zafrkanciju. Naravno, u tom je tonu i završen razgovor. Prognozirali su rezultat u Burgosu i Varaždinu.

'Neka bude 0:1 u Španjolskoj, a u Varaždinu 2:0. Strijelci Jajalo i ja', Vidine su riječi.

Jajalo i Vida najavili su dvoboje sa Španjolskom