trijumf protiv sociedada

Rakitić i Barcelona došli na dva koraka od obrane titule u Primeri

20.04.2019 u 22:34

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u 33. kolu Primere pobijedili su Real Sociedad na Camp Nouu rezultatom 2:1 i tako zadržali devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Atletica...

Momčad Ernesta Valverdea i dalje je na putu prema trostrukoj kruni. U Ligi prvaka plasirala se u polufinale, u Kupu kralja u finale, a u španjolskom prvenstvu stigla je na dva koraka od proslave titule.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Barcelona - Manchester U. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Dogodilo se to ove subote protiv Real Sociedada u dvoboju u kojem su Barcine zvijezde stigle do tijesnog trijumfa, ali vrijednog očuvanja velike prednosti na ljestvici.

Barcelonu je u 45. minuti u vodstvo doveo Lenglet, izjednačio je Juanmi u 62. minuti, no samo dvije minute kasnije Jordi Alba zabio je pobjednički pogodak.

Ivan Rakitić odigrao je još jednu cijelu utakmicu u dresu katalonskog kluba.

Pet kola prije kraja Barca ima devet bodova više od Atletica koji je ranije pobijedio Eibar golom Thomasa Lemara iz 85. minuti, s Nikolom Kalinićem na terenu u posljednjih dvadeset minuta.

To znači da će Rakitiću, Messiju i društvu biti dovoljno još dvije pobjede kako bi obranili titulu prvaka, nakon čega se mogu posvetiti Ligi prvaka i Kupu kralja u kojima su također glavni favoriti za konačni trijumf...