KRENULA PRIMERA

Rakitić asistirao za pobjedu Seville

19.08.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Ivan Rakitić asistirao je za prvi pogodak Seville, a u 85. minuti njegov je izvrsni udarac završio na gredi

U subotu je krenulo novo izdanje španjolske Primere, a sjajan je ulazak u novu sezonu imao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić čija je Sevilla na Sanchez Pizjuanu svladala Getafe s 2-1.

Domaći su nogometaši poveli u 34. minuti, nakon što je Rakitić ubacio s lijeve strane, a Federico Fazio smjestio loptu u mrežu nesigurnoga Miguela Moye. Samo četiri minute kasnije Alvaro Negredo je s bijele točke povećao prednost Andalužana na 2-0. Prije toga je Juan Valera u kaznenom prostoru srušio Josea Antonija Reyesa koji je lijepo kombinirao s hrvatskim reprezentativcem.

Poslije pet minuta igre u drugom poluvremenu glavom je za 2-1 pogodio Alexis, 27-godišnji branič posuđen Getafeu upravo iz Seville. Andalužani su, ipak, izdržali do kraja i sačuvali pobjedu, a najbolju je priliku imao Rakitić koji je u 85. minuti pogodio gredu.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Malaga je kao gost svladala novog prvoligaša Celtu s 1-0. U 84. minuti je pogodio Fabrice Olinga koji je sa 16 godina, tri mjeseca i šest dana postao najmlađi strijelac u povijesti španjolske prve lige.

Primera, 1. kolo:
Celta – Malaga 0-1 (Olinga 84)
Sevilla – Getafe 2-1 (Fazio 34, Negredo 38 - 11m / Alexis 50)
Mallorca – Espanyol 2-1 (Hemed 2, 85 / Wakaso 6)