ATP MONTE CARLO

Rafael Nadal prejak za Ivana Ljubičića

17.04.2009 u 18:47

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić zaustavljen je u četvrtfinalu ATP turnira u Monte Carlu. Od njega je bolji bio najbolji tenisač svijeta i već četiri godine kralj zemljanih terena Rafael Nadal sa 6:3, 6:3

Ivan Ljubičić uspio se držati prvih šest gemova. Iako je u ranoj fazi (pri rezultatu 1:1) izgubio servis, Ljubo je uspio odmah povratiti izgubljeno, no nakon 3:3 za hrvatskog tenisača više nije bilo spasa. Nadal je ubacio u veću brzinu i lako došao do osvajanja prvog seta.

U drugom je setu Španjolac nastavio gdje je stao. Najbolji igrač na zemlji dominirao je na terenu, ne dopustivši Ljubičiću bilo kakvu priliku da meč odvede u neizvjesnost. U vrlo kratkom vremenu Nadal je došao do 4:1 u drugom setu te je rutinski meč priveo kraju i plasirao se u polufinale.

Bio je to peti međusobni dvoboj između Nadala i Ljubičića i četvrta uzastopna pobjeda mladog Španjolca. Ljubo je slavio u prvom susretu, igranom 2005. godine u Dohi, a potom je Nadal slavio u Miamiju (2005), Madridu (2005) i Roland Garrosu (2006).