što će objaviti?

Rafa Nadal je deset dana prije početka Wimbledona sazvao izvanrednu konferenciju za medije, navijači se pribojavaju najgoreg...

17.06.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Prije samo dva tjedna Rafa Nadal je slavio na Roland Garrosu te osvojio svoju 22. Grand Slam titulu. No, nakon što je pokorio Pariz, Rafa je otvoreno progovorio o problemima koje ima zbog kronične ozljede stopala. A sad je za danas, samo deset dana prije početka Wimbledona, sazvao izvanrednu konferenciju za medije

Ovaj potez Rafe Nadala (36) pokrenuo je lavinu komentara, posebice nakon što je prije nekoliko dana njegov stric i menadžer Toni Nadal objavio kako će gotovo sigurno zaigrati na Wimbledonu.

Podsjetimo, Nadal je osvojio Roland Garros te priznao kako je cijelo vrijeme primao injekcije, blokade koje su mu doslovno umrtvile živac u stopalu. Nije osjećao bol, ali nije osjećao ni stopalo...

'Dobivao sam injekcije anestezije direktno u dva živca, što je 'umrtvilo' stopalo. Da, liječnik je uspio postići to da uopće ne osjećam stopalo. Ali osim što taj tretman uklanja osjećaj boli, istovremeno stvara veliki rizik jer bez osjećaja lako možete izvrnuti gležanj', otkrio je Nadal koji je odmah po završetku Grand Slam turnira u Parizu krenuo na intenzivne terapije kako bi spreman dočekao Wimbledon.

Oporavak je započeo u Barceloni gdje je i snimljen kako bolnicu napušta na štakama te je odmah nakon tretmana otputovao u svoj dom na Mallorci.

  • +25
Rafa Nadal - Casper Ruud, Roland Garros, finale, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

'Tamo će provesti tri-četiri dana uz normalnu fizičku aktivnost. Ako će tretman dati pozitivne rezultate, onda će nastaviti trenirati na terenu', izjavio je Nadalov glasnogovornik.

Početkom ovog tjedna Nadal je krenuo s treninzima na travnatoj podlozi te je potvrdio da će učiniti sve da nastupi na Wimbledonu.

'U ovom trenutku je Wimbledon prioritet. Grand Slam turniri su uvijek prioritet, ali tijelo će mi dati odgovor idem li u London ili ne', rekao je Nadal u ponedjeljak i dodao:

'Tek nakon više odrađenih treninga, koji će se vremenom pojačavati, znat ću mogu li igrati u Wimbledonu...'

Španjolac je četiri dana u nizu trenirao, pa je tako došao i taj trenutak - danas (petak, 17. lipnja, 13.45 sati), samo deset dana prije početka Wimbledona Nadal je na Mallorci sazvao izvanrednu konferenciju za medije. Najavljeno je da će dio treninga odraditi javno, za medije i navijače, a nakon toga će se obratiti javnosti.

  • +7
Rafael Nadal i Xisca Perello Izvor: Profimedia / Autor: Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Svi s pravom očekuju da će glavna tema konferencije biti njegov nastup na Wimbledonu, ali i ozljeda stopala, a predstavnici medija sigurno neće propustiti priliku ni da ga pitaju za prinovu koja je na putu.

S druge strane, milijuni navijača su na društvenim mrežama zabrinuti, u strahu su da bi Nadal mogao objaviti da se povlači, ali kako sada stvari stoje - šanse za to su minimalne.