promjena u najavi

Računica je jasna i Dinamo zna što mu treba za prolazak, iako UEFA najavljuje ukidanje ovog pravila

21.02.2019 u 13:12

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama ovog četvrtka igraju uzvratnu utakmicu 16-ine finala Europske lige. Suparnik 'modrima' od 18.55 na maksimirskom stadionu (Arenasport 3) je plzenska Viktoria, koja je u prvoj utakmici slavila 2:1

Dinamo je u prvoj utakmici odigrao odličnih 45 minuta, a s takvom igrom stigli su i dpo prednosti 1:0, koju je Bjeličinoj ekipi osigurao Španjolac Dani Olmo.

Nažalost, ud rugom dijelu, 'modri' su dopustili suparnicima da se nakon dvije njihove greške - preko Ludeka Pernice vrate u dvoboj i stignu do pobjede 2:1.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

  • +4
Navijači Viktorije Plzen stigli u Zagreb uoči utakmice protiv Dinama Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

No, već nakon prve utakmice, Dinamov trener Nenad Bjelica pričao je o aktivnom rezultatu, koji je čak i bolji jer da je recimo završilo 1:1, teško je igrati na nekakav rezultat koji bi u konačnici donio prolazak u osminu finala.

Ovako je jasno. Dinamu treba pobjeda od minimalno 1:0. Završi li večerašnji ogled remijem, dalje prolaze igrači Pavela Vrbe.

Zabiju li Česi gol, dva ili koji više, jasno je da Dinamo mora pobijediti s dva gola razlike.

U slučaju da nakon 90 minuta bude 2:1 za Dinamo, igrat će se produžeci, a ne bude li golova i u tih 30 minuta, raspucavalo bi se 'bijele točke'.

No, ono o čemu Uefa razmišlja, a to je da se ukine pravilo gola u gostima, u sljedećim sezonama, na ovom primjeru - Česima ne bi zbnačilo ništa da zabiju dva, tri ili više golova, ako Dinamo zabije gol više.

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL