'SURADNJA' HTV-a I MUP-a

Puštena snimka napada BBB-a na policajce

28.02.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Policija još traga za desetak Bad Blue Boysa za koje se sumnja da su napali policajce tijekom prošlonedjeljnog derbija Hajduka i Dinama. Na snimci koju je snimila policija tijekom intervencije na tribini poljudskog stadiona jasno se vidi da je skupina Bad Blue Boysa isprovocirala sukob s policajcima nakon što je zapalila nekoliko stolaca

Potpis videa ...

 

Kako piše Jutarnji list, vatru je na južnoj tribini počeo gasiti interventni policajac priručnom brentačom. Nakon toga izbio je sukob u kojem su se u početku malobrojne policijske snage povlačile pred agresivnim navijačima kada je netko od policajaca dobio i udarac u glavu štapom.

Tek nakon što im je pristiglo pojačanje, policajci sa zaštitnim kacigama uspjeli su potisnuti i iz skupine izdvojiti dio izgrednika na sportskim tribinama.

Splitska policija u ponedjeljak je zbog napada na policajce Prekršajnom sucu privela trojicu BBB-a, a još četvorica prijavljena su zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Do utakmice i nakon nje privedena je 121 osoba, od toga 57 preventivno. Od 121 privedenog, bilo je 84 navijača Hajduka, a 37 navijača Dinama.