IGRE OSNOVACA

Pune torbe medalja i bilježnica za bubamarice

11.04.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Sportske igre osnovaca na Jarunu pod motom 'Bilježnice za bubamarice' okupile učenike zagrebačkih osnovnih škola

U povodu Svjetskog dana zdravlja pokraj Malog jezera na Jarunu okupili su se učenici zagrebačkih osnovnih škola Augusta Šenoe, Vukomerca, Bartola Kašića, Ivana Meštrovića, Josipa Račića i dječaci iz Nogometnog kluba Šparta Elektra. Okupili su ih udruga Medikus zajedno sa Sportom za sve Centar i Udrugom za prevenciju prekomjerne težine.

Dr. Vesna Vučičević, na čelu udruge Medikus, pokretač je Igara zdravlja za djecu osnovnoškolskog uzrasta u trčanju, badmintonu, košarci, preciznosti i spretnosti. Moto igara bio je 'Bilježnice za bubamarice'. Bubamara, udruga za osobe s invaliditetom iz Vinkovaca, već se pročula svojim humanitarnim pothvatima, a zagrebački organizatori Igara zdravlja za osnovce zamislili su kako bi bilo lijepo da sudionici i/ili posjetitelji donesu barem jednu školsku bilježnicu za bubamarice. I, gle čuda prikupljeno je na desetke i desetke kila školskih bilježnica.

Gospođa Snježana Topler samoinicijativno je došla na Malo jezero sa sinom Demianom i kćerkicom Vandom donijevši bilježnice. Demian i Vanda učenici su Osnovne škole Špansko-Oranice, a Demian je sudjelovao i dospio do finala na turniru u badmintonu.
Davor Gagro, profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Vukomerec, predvodio je svoje učenike na Igrama zdravlja već treći put.

'Iz Trnave smo vlakom doputovali do Glavnog kolodvora, zatim smo devetkom došli na Remizu, a zatim autobunom linijom 113 i na Jarun', obavještava Gagro.

Vukomerci su bili najbrojniji, na Jarun ih je došlo 45, a neki su bogme u stankama i zaplivali Jarunom.

Jadranka Baričević, profesorica tjelesnog dogoja u OŠ Vukomerec, na Jarun je došla i sa sinom Matkom, sudionikom Igara i učenikom OŠ Ivan Meštrović.

'Bilo bi dobro kad bi se na Igrama okupilo i više roditelja', kaže Jadranka.

Darija Bursač, Anđela Grubišić i Alma Horozović, učenice petog razreda, svaka iz svog kuta ocjenjuje Igre. Dariji rekreacija pomaže da 'bolje spava', Anđela se inače bavi plivanjem, a Alma najviše voli badminton.

Učenici sedmog razreda Leon Bulić i Ernest Hamzagić sudjelovali su na košarkaškom turniru. Leon se inače bavi veslanjem, a Ernest košarkom. I takom redom sve do najbrojnijih Vukomeraca i do najmlađih, nogometaša-osmogodišnjaka iz Šparte Elektre.

O svima njima skrbili su Medikusovi volonteri Slaven Stevanović, Ivana Vukšić, Corneila Krušlin i Sanda Kačunić; iz Udruge za prevenciju pretilosti Mirela i Sanda Vidović te iz Sporta za sve Centar Iva Sundji, Dino Bartoluci, Irena Bašić, Kristina Kobešćak, Maja Flego Ostović, Davor Gagro, Jadranka Baričević i Veran Kosalec.
A sve su usklađivale dr. Vesan Vučičević iz Medikusa, Karlolina Muža iz Sporta za sve Centar i Mirela Vidović iz Udruge za prevenciju pretilosti.

Razigrano mnoštvo, šareno odjeveno, što djece, što odraslih, okupila je na pokaznoj vježbi u zumba fitnesu Jelena Diklić, a Nikolas Maričić, osvajač zlatne medalje u tai chiju na Olimpijadi u Kini, pokazao je prigodne vježbe.