DAVIS KUP

Pulska Arena domaćin susreta protiv SAD-a?

19.03.2009 u 15:21

Bionic
Reading

Pulska Arena mogla bi od 10. do 12. srpnja ugostiti četvrtfinalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa između teniskih reprezentacija Hrvatske i SAD-a

Istarski župan Ivan Jakovčić potvrdio je za novinare da bi se teniski susret između Hrvatske te SAD-a mogao odigrati i u povijesnom zdanju, jednoj od najvećih hrvatskih kulturnih građevina pulskoj Areni.

'Nema sumnje da se radi o iznimno zahtjevnom sportskom događaju u organizacijskom smislu, koji traži savršenu tehničku pripremu. Upravo na tome, osim na zatvaranju financijske konstrukcije, ovih dana najviše radimo kako bi već za tjedan dana mogli Hrvatskom teniskom savezu poslati i naš službeni zahtjev', kazao je župan Jakovčić i dodao kako je s ovom inicijativom načelno upoznao predsjednika HTS-a Radimira Čačića u Poreču za vrijeme nedavnog susreta Hrvatske i Čilea.

Kako sada stvari stoje, velika je vjerojatnost da će se meč protiv SAD-a igrati na zemljanoj podlozi, što također ne predstavlja problem ukoliko bi susret bio u pulskom amfiteatru.

'Nema sumnje da je Istra sposobna to organizirati i što se nas tiče meč se bez ikakvih problema može odigrati u Puli. Održavanje ovog susreta u Areni je od neprocjenjive važnosti za razvoj turizma u Puli i Istri u ovim kriznim vremenima', zaključio je župan Jakovčić.

Oduševljenje ovom idejom izrazila je u izjavi za Hinu i izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza Marina Mihelić, koja je istaknula kako uz Arenu dolaze u obzir i svih šest gradova koji s novim dvoranama ispunjavaju sve uvjete za takav meč.

'Ideja je prekrasna. Nakon što su Španjolci dočekali Amerikance u areni u kojoj se održava korida, i mi imamo konja za utrku, i to nešto starijeg', poručila je Mihelić.