PROPUH NA MAKSIMIRU

Publika okrenula leđa Bilićevoj reprezentaciji

13.10.2010 u 08:39

Bionic
Reading

Nakon četiri godine neupitne vjernosti publika je okrenula leđa hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Na Maksimiru se okupilo oko 3.500 gledatelja što je u Bilićevom mandatu nezabilježen slučaj

Zadnji put ovako slab odaziv bio je u Kranjčarovoj eri kada su u Zagrebu prije pet godina gostovali Island i Malta. Na stožeru i čelnicima saveza je da krenu u dubinsku analizu i pronađu rješenje. Zvižduci protiv Grčke bili su glasno upozorenje hrvatskih kibica i nezadovoljstvo je protiv Norveške došlo na naplatu.

Manje atraktivna igra i neodlazak na SP očito su preduboke rane. A možda je došlo i vrijeme za selidbu iz Zagreba.

Ipak, dvoboj prije pet godina i ovaj protiv Norveške imaju i jednu pozitivnu paralelu. Tada je Niko Kranjčar, koji je svježe iz Dinama bio preselio u Hajduk bio 'svinja debela', bio je to neprimjeren i kontinuiran bunt zagrebačke publike prema svom djetetu. Ovoga je puta Niko, i prije veličanstvenog slaloma za 2:1, bio junak i najčešće je maksimirsku tišinu paralo upravo skandiranje njegovog imena.

Ono što je ostalo isto je poklič protiv HNS-a, ali u upravljačkim strukturama hrvatskog nogometa od tada se nije promijenilo ništa.