SIMBOLIČNA GESTA

PSG je ovih dana povukao zanimljiv potez kako bi zadržao Kyliana Mbappea; evo što još, osim silnih milijuna, Parižani nude svojoj zvijezdi

05.04.2022 u 08:07

Bionic
Reading

Budućnost Kyliana Mbappea i dalje je neizvjesna - iako se njegov odlazak u Real Madrid činio kao gotova stvar, sada je procurilo što čelnici pariškog kluba dodatno nude svojoj zvijezdi samo da ostane

Podsjećamo, Mbappe je nakon utakmice s Lorientom (5:1), u kojoj je zabio dva gola i tri puta asistirao, dao neke izjave koje su zabrinule čelnike i navijače Reala, a produljile nadu onima koji su vezani uz PSG.

'Nisam donio odluku o svojoj budućnosti i svi to znaju. Još uvijek razmišljam što napraviti... Pojavili su se neki novi elementi i parametri. Vidjet ćemo, da sam donio odluku, sigurno bih je već objavio. Je li moguće da ostanem u PSG-u? Naravno da jest', rekao je mladi Francuz.

PSG je još ranije ponudio Mbappeu 45 milijuna eura neto po sezoni, bonus za produljenje vjernosti te neke druge financijske nagrade (za trofeje, golove…), ali je francuski napadač ostao čvrst i nije potpisao novi ugovor, a stari mu istječe u ljeto i može besplatno otići.

No osim milijuna eura, PSG je ovih dana napravio još jedan značajni potez kako bi zadržao jednog od najboljih igrača svijeta, domaćeg dečka koji je budućnost francuskog i svjetskog nogometa.

  • +5
PSG - Bordeaux, Ligue 1, 2021./22. Izvor: Profimedia / Autor: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Prema izvještajima španjolskih i francuskih medija, čelnici kluba spremni su dati Mbappeu ulogu kapetana kluba kao 'simboličnu gestu' kojom bi dokazali njegovu važnost za budući projekt u Parizu.

PSG je tako spreman uzeti traku Marquinhosu, a s tom odlukom slažu se svi glavni ljudi pariškog kluba, kao i neki važniji igrači. Sve samo kako bi Mbappe ostao…